Antena Meniu Search
x

Video Primele explicații în cazul pacientului din Neamț transferat la Iași fără degetul amputat

Încă un caz halucinant arată cât de bolnav e sistemul de sănătate de la noi. Un pacient care ajunsese în urgenţă cu un deget secționat a fost trimis la un alt spital, aflat la zeci de kilometri, însă echipajul medical a uitat să ia tocmai degetul care trebuia cusut la loc.

de Redactia Observator

la 07.04.2021, 20:05

Vezi și
  • Medicii din Iaşi au reuşit să îi salveze trei degete de la mână, însă pentru degetul cel mare, uitat iniţial la Roman, nu au mai putut face nimic.

Bărbatul lucra la o firmă din Războieni, Neamţ, şi într-un moment de neatenţie şi-a prins mâna stângă într-un circular. A ajuns de urgenţă la spitalul din Roman. Acolo, medicii au decis că are nevoie de un specialist în chirurgie plastică, aşa că s-a cerut transferul la Iaşi. Urmează prima stângăcie. Ambulanţa a fost solicitată de trei ori şi a întârziat aproape o oră. Când, în sfârşit, pacientul a fost preluat, nu a plecat cu totul.

Andreea Trifan, purtător de cuvânt Spitalul Roman: ”Asistenta de pe ambulanţa SAJ, deşi a fost informată de către medicul urgentist, că degetul este în recipientul cu gheaţă, aceasta a omis să îl preia”.

Zece minute mai târziu, un asistent a văzut punga cu degetul uitat la UPU. A fost chemată o altă ambulanţă.

Andreea Trifan, purtător de cuvânt Spitalul Roman: ”Medicul urgentist a solicitat un alt echipaj şi la ora 10.30, recipientul în care era păstrat degetul a fost preluat şi transportat către spitalul Iaşi”.

Pe acelaşi subiect

Medicii spun că leziunile nu făceau posibilă replantarea

Timp în care, ambulanţa cu pacientul a aşteptat pe drum şi s-a întâlnit pe traseu cu celălalt echipaj, astfel încât bărbatul să ajungă la spital cu tot cu degetul uitat.

DR. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU Spitalul Sf. Spiridon Iași: ”Pacientul a venit în ambulanţă şi cu segmentul, respectiv degetul unu, policele, care a fost amputat”.

A fost, însă, prea târziu. Medicii din Iaşi au reuşit să îi salveze trei degete de la mână, însă pentru degetul cel mare, uitat iniţial la Roman, nu au mai putut face nimic.

DR. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU Spitalul Sf. Spiridon Iași: ”Leziunile, secţiunile care existau la nivelul segmentului de deget ajuns la Iaşi nu făceau posibila replantarea. Tipul de traumatism a fost atât de complex încât nu se putea replantarea”.

Poliţiştii au deschis o anchetă

Georgiana Moșu, purtător de cuvânt IPJ Neamț: ”A fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ”.

Pe viitor, bărbatului i-ar putea fi făcut un transplant de deget.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Primele explicații în cazul pacientului din Neamț transferat la Iași fără degetul amputat