Antena Meniu Search
x

În calendare vine toamna, în termometre va fi vară! Primele zile din septembrie aduc temperaturi caniculare

Este ultima zi de vară, dar vremea caldă se prelungeşte. Începem o toamnă atipică, în care vom avea temperaturi extrem de ridicate, chiar caniculare.

Vezi și

Este ultima zi de vară, dar vremea caldă se prelungeşte. Începem o toamnă atipică, în care vom avea temperaturi extrem de ridicate, chiar caniculare. Pe litoral, sezonul estival pare că abia începe.

Sunt ultimele ore din luna august, dar plajele par mai mai populate ca oricând. Pentru mulţi, sfârşitul calendaristic al verii este începutul vacanţei. Iar vremea toridă prelungeşte distracţia estivală. 

În ultima zi a lunii august, atmosfera pe plajă este fix ca-n plin sezon. Sunt 30 de grade Celsius, iar turiştii profită din plin de temperaturile de vară.

La început de septembrie, nu e doar vremea vacanţelor în familie. Pe malul apei, două tinere din Cluj îşi fac planurile pentru weekendul care stă să-nceapă. Primul pas e bronzul perfect.

Peste 170 de mii de turişti vor ocupa litoralul în acest weekend. Printre ei, am găsit-o şi pe Florentina Moldovan, o interpretă de muzică populară din Bucovina. În fundalul muzicii de cluburi, ne-a cântat o doină.

Florentina Moldovan, turista, interpreta de muzica populara din Bucovina: "Nu m-am aşteptat să fie o vreme atât de frumoasă la sfrâştiul lunii august, că intrăm în septembrie."

Sunt peste 30 de grade în aer şi cu câteva mai puţin în apă. Iar septembrie ne aduce o toamnă atipică, cu temperaturi extrem de ridicate. Meteologii spun că, cel puţin pe litoral, vara se prelungeşte.

Alina Şerban, meteorolog ANM: "Vremea va fi frumoasă în acest weekend şi călduroasă, cu temepraturi maxime de 28, 29, 31 de grade în aer, iar noaptea 20-22 de grade. Apa mării va atinge 25 - 26 de grade."

Iar vremea bună îi bucură în special pe afacerişti. La terase, patronii îşi refac stocurile de băuturi. Iar hotelierii reorganizează camerele ca sa facă faţă cererilor numeroase.

A fost un sezon extrem de profitabil pe litoral. Iar încasările continuă, chiar dacă preţurile scad din acest weekend. Începe "Litoralul pentru toţi", cu tarife mai mici chiar şi cu 70 la sută.

Anul acesta, numărul turiştilor care au venit pe litoral a crescut cu 8% faţă de anul trecut, spun specialiştii din turism. Iar încasările, cu 20 la sută. Cifrele ar putea creşte şi mai mult în toamnă. Meterologii spun că vor fi în continuare temperaturi de până la 30 de grade Celsius. Abia în a două jumătate din septembrie, valorile termice se vor apropia de cele normale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » În calendare vine toamna, în termometre va fi vară! Primele zile din septembrie aduc temperaturi caniculare