Antena Meniu Search
x

UE a autorizat primul medicament pentru tratarea pacienților cu coronavirus - Remdesivir

Comisia Europeană a autorizat introducerea pe piață a medicamentului Remdesivir, primul autorizat la nivelul Uniunii Europene pentru tratamentul pacienților cu Covid-19.

de Redactia Observator

la 03.07.2020, 17:30

UE a autorizat primul medicament pentru tratarea pacienților cu coronavirus - Remdesivir
Medicamentul Remdesivir, autorizat de Comisia Europeană - Profimedia Images | imagine ilustrativă
  • CE a autorizat un prim tratament împotriva COVID-19
  • Remdesivir dă rezultate în cazul pacienților în stare gravă

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Comisiei, autorizarea, în cadrul unei proceduri accelerate, a venit în urma unei recomandări din partea Agenției Europene pentru Medicamente (EMA). Totodată, decizia a fost aprobată de statele membre.

"Protecția sănătății publice este o prioritate-cheie a Comisiei și, ca atare, datele privind Remdesivir au fost evaluate într-un interval de timp excepțional de scurt prin intermediul unei proceduri de examinare continuă, o abordare utilizată de EMA în situații de urgență în materie de sănătate publică pentru a evalua datele pe măsură ce acestea devin disponibile. Acest lucru a permis acordarea rapidă a autorizației în contextul crizei provocate de coronavirus, în termen de o săptămână de la recomandarea EMA, în comparație cu termenul obișnuit de 67 de zile", se arată în comunicat.

"Faptul că astăzi am autorizat un prim medicament pentru a trata COVID-19 reprezintă un mare pas înainte în lupta împotriva acestui virus. Acordăm această autorizație la mai puțin de o lună de la depunerea cererii, dovadă clară a hotărârii UE de a răspunde rapid de fiecare dată când tratamente noi devin disponibile. Nu vom precupeți niciun efort pentru a asigura tratamente sau vaccinuri eficiente împotriva coronavirusului”, a precizat comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides.

Statele Unite au cumpărat 500.000 de doze de Remdesivir

Pe 1 iulie Statele Unite au cumpărat aproape întreaga rezervă de Remdesivir disponibilă pe piaţă.

Leacul s-a dovedit cel mai eficient în tratarea coronavirusului, în special în cazul bolnavilor aflaţi în stare critică.  Medicamentul a fost folosit experimental şi în România pentru bolnavii în stare gravă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » UE a autorizat primul medicament pentru tratarea pacienților cu coronavirus - Remdesivir