Statele Unite au cumpărat aproape întreaga rezervă de Remdesivir disponibilă pe piaţă
Nimic pentru Europa şi restul lumii. Statele Unite au cumpărat aproape întreaga rezervă de Remdesivir disponibilă pe piaţă. Leacul s-a dovedit cel mai eficient în tratarea coronavirusului, în special în cazul bolnavilor aflaţi în stare critică. Medicamentul a fost folosit experimental şi în România pentru bolnavii în stare gravă.
- Statele Unite au achitat nota de plată pentru 500.000 de doze de Remdesivir.
- Medicamentul dă rezultate în special în cazul pacienților infectați cu noul coronavirus și care sunt în stare gravă.
Unul dintre cele mai eficiente tratamente împotriva coronavirusului, Remdesivirul, a ajuns mai preţios ca aurul. În ţara noastră, a fost folosit experimental în spitalele din Timişoara, Iaşi şi Bucureşti.
Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi: Dă rezultate bune la pacientul foarte grav, în anumite condiţii din punct de vedere al analizelor de laborator şi al statusului pacientului respectiv. Noi am primit pentru 10 pacienţi acest tratament, pe studiu clinic.
Statele Unite au decis să joace tare în această bătălie strategică împotriva pandemiei. Şi au cumpărat masiv leacul miraculos: 500.000 de doze de Remdesivir, toată producţia din luna iulie şi 90% din producţia din august şi septembrie, au fost rezervate exclusiv pentru spitalele americane. Restul lumii, să se descurce.
Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi: Este binevenit pentru pacienţii de terapie intensivă. Orice tratament specific antiviral, în speţă anti SARS CoV 2, categoric este binevenit.
Mutarea Statelor Unite vine în contextul în care este cea mai afectată ţară de pandemie. Are cele mai multe infectări şi cei mai mulţi morţi. Epidemiologul şef de la Washington spune că se aşteaptă ca numărul infectărilor să depăşească o sută de mii pe zi.
Anthony Fauci, epidemiologul şef al Statelor Unite: Doar uitaţi-vă la clipurile cu oameni care stau împreună fără mască, în mulţime, sar de colo colo şi nu ţin cont de recomandări. Vom continua să avem mari probleme.
Administraţia Trump încearcă să dea o lovitură de imagine prin achiziţia tratamentului-minune. Majoritatea americanilor sunt nemulţumiţi de modul în care preşedintele a gestionat criza sanitară, astfel că liderul de la Casa Albă a scăzut serios în sondaje, în plin an electoral.
Kayleigh McEnany, purtător de cuvânt Casa Albă: Remdesivir, în special, reduce timpul de spitalizare cu o treime. Aşa că, astfel, suntem pregătiţi să facem faţă numărului de cazuri în creştere cu care ne confruntăm.
Remdesivirul este produs exclusiv de o companie farmaceutică americană. Pentru tratarea unui pacient este nevoie de șase doze, care costă aproximativ 2.500 de dolari. Uniunea Europeană, Japonia şi Coreea de Sud au aprobat şi inclus medicamentul în grila de tratament pentru SARS Cov 2. Însă acum nu mai au de unde să-l cumpere.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰