Antena Meniu Search
x

Primul turnir de lupte medievale din Romania. Luptatorii vor sa ajunga la Campionatul Mondial de Lupte Medievale din Franta

Luptele din Evul Mediu au fost aduse la Cluj-Napoca, intr-un concurs fara precedent in tara noastra. Zeci de romani si-au dat intalnire pe un ring improvizat, unde s-au transformat in adevarati cavaleri medievali. Organizatorii au avut grija sa nu existe accidentari.

Vezi și

Aplauzele i-au acompaniat pe invingatori, iar un arbitru a avut grija ca limitele fair-play-ului sa nu fie depasite. Concurentii au venit extrem de bine pregatiti. Nu le-au lipsit spada, scutul si armura.

O lovitura puternica de sabie poate sa doboare adversarul. Din acest motiv, luptatorii au purtat armuri grele de cateva kilograme pe care si le-au confectionat singuri. Cei care n-au avut indemanarea necesara, au cheltuit pana la 1.000 de euro sa fie in siguranta.

Unii s-au indragostit de luptele medievale la prima intalnire cu o carte de istorie. La fel si capitanul unei echipe de sase luptatori. “A inceput din frageda copilarie. De mic am avut in mine pasiunea pentru istorie si pentru lupte medievale, mai ales lupte militare. Armura pe care o port este de la jumatatea secolului a XIV-lea, din Transilvania”, a spus un luptator.

La concurs a participat orice doritor, insa echipamentul adecvat a fost obligatoriu. Organizatorii nu si-au asumat riscuri. “Pentru organizarea evenimentului, ca sa evitam punerea in pericol a combatantilor avem un regulament cat se poate de strict, de la piesele care nu au voie sa lipseasca la grosimea minima a tablei din care sa fie facut”, a explicat unul dintre organizatori, Andrada Popa.

Luptatorii isi propun sa ajunga la Campionatul Mondial de Lupte Medievale din Franta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Primul turnir de lupte medievale din Romania. Luptatorii vor sa ajunga la Campionatul Mondial de Lupte Medievale din Franta