Antena Meniu Search
x

Proba scrisă de la titularizare are loc miercuri; peste 2.400 de candidați s-au înscris în Capitală

Peste 2.400 de candidați s-au înscris pentru a participa miercuri în Capitală la concursul național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor în învățământul preuniversitar

Peste 2.400 de candidați s-au înscris pentru a participa miercuri în Capitală la concursul național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor în învățământul preuniversitar. 

În total, conform Ministerului Educației, sunt așteptați să participe cei aproximativ 27.000 de candidați care au obținut cel puțin nota 5 la inspecțiile speciale la clasă sau la probele practice desfășurate în perioada 27 mai — 26 iunie și care au validat fișele de înscriere. Absolvenții promoției curente (peste 4.300) pot valida fișa de înscriere până în dimineața zilei de miercuri.

Accesul candidaților în săli va fi permis cel mai târziu până la ora 9,00, pe baza buletinului/cărții de identitate sau a pașaportului, potrivit instrucțiunilor referitoare la desfășurarea examenului. Proba începe la ora 10,00, fiind deschise 87 de centre.

Pentru redactarea lucrărilor se va folosi cerneală sau pix de culoare albastră, desenele și graficele putând fi executate și cu creionul negru.

Potrivit instrucțiunilor, candidații nu trebuie să aibă asupra lor în sălile de concurs cărți, caiete, telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare la distanță, însă pot avea dicționare pentru disciplinele latină sau greacă veche și planurile de conturi pentru disciplina ''economic-administrativ-poștă''.

"Din momentul deschiderii plicului cu subiecte, niciun candidat nu mai poate intra sau părăsi sala decât dacă predă lucrarea, subiectul și semnează de predare", potrivit acelorași instrucțiuni.

Totodată, candidații care nu se află în sală în momentul deschiderii plicului cu subiecte pierd dreptul de a mai susține proba scrisă. Cei care vor fi surprinși copiind în timpul desfășurării probei scrise sau cei care au asupra lor telefoane sau alte mijloace de comunicare vor fi eliminați din concurs și nu vor fi repartizați pe posturi didactice/ catedre în anul școlar 2015 — 2016.

În cazuri excepționale, dacă un candidat se simte rău și solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoțit de unul dintre supraveghetori până la înapoierea în sala de examen.

Baremele de corectare vor putea fi consultate după finalizarea probei scrise, iar acestea vor fi afișate la loc vizibil.

Contestațiile se vor depune la sediul IȘMB pe 20 iulie, până la ora 21,00, și pe 21 iulie, până la ora 15,00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Proba scrisă de la titularizare are loc miercuri; peste 2.400 de candidați s-au înscris în Capitală