Antena Meniu Search
x

Un procuror prins cu ITP-ul expirat i-a amendat pe poliţiştii care i-au reţinut certificatul de înmatriculare

Scene halucinante s-au derulat pe o şosea din Ialomiţa. Un procuror oprit în trafic din cauza vitezei a considerat că este sechestrat şi a depus plângere împotriva agenţilor de la Rutieră.

Vezi și

Scene halucinante s-au derulat pe o şosea din Ialomiţa. Un procuror oprit în trafic din cauza vitezei a considerat că este sechestrat şi a depus plângere împotriva agenţilor de la Rutieră. Magistratul susţine că a fost lipsit de libertate 55 de minute, timp în care poliţiştii au scris procesul-verbal de amendă şi i-au ridicat certificatul de înmatriculare. Procurorul conducea o maşină cu inspecţia tehnică periodică expirată. Şi pentru că poliţiştii erau sub supravegherea lui, i-a şi amendat cu 5000 de lei. 

Procuror: De abia ce am făcut dreapta. Este un abuz. Mă voi sesiza şi, dacă este necesar, să-mi arătaţi şi mie acea înregistrare, pentru că e imposibil să am acea viteză imediat ce am făcut dreapta.

Poliţist: Nu ne intimidăm, domnul procuror, dacă suntem pe linie dreaptă aici şi ziceţi că aţi făcut dreapta e problema dumneavoastră.

Poliţist: Vă rog să fiţi civilizat şi să vorbiţi frumos!

Procuror: Eu sunt mai civilizat ca tine, da?

Sunt imagini înregistrate în luna iulie, în localitatea Ciochina, judeţul Ialomiţa. Procurorul care lucrează la Parchetul Judecătoriei Slobozia a fost tras pe dreapta de poliţiştii rutieri. Conducea cu 70 de kilometri pe oră în localitate, iar maşina avea inspecţia tehnică periodică expirată. Atitudinea magistratului i-a determinat pe agenţi să înregistreze momentul. 

Poliţist: Eu vorbesc la persoana a doua. Din respect aţi putea vorbi şi dumneavoastră frumos, da? 

Procuror: Eu niciodată nu am dat o amendă, deşi aveam ocazia, unui poliţist din supravegherea mea.

Poliţist: V-am adus la cunoştinţă că aveți inspecţia tehnică expirată, ceea ce aţi văzut şi dumneavoastră, pe certificatul de înmatriculare, sancţiunea o să fie cu reţinerea certificatului de înmatriculare, ca să ştiţi, da?

Procurorul a fost amendat şi a rămas pieton. Luna aceasta, el a decis să le răspundă dur poliţiştilor. Suparat pe ceea ce i s a întâmplat, anchetatorul s-a gândit să le facă plângere penală acestora pentru sechestrare şi să îi amendeze.

Poliţist: Fiecare avem amendă de 5.000 de lei.

Magistratul scrie în plângere că a fost pus să aştepte în caniculă 55 de minute, timp în care a considerat că a fost lipsit de libertate. Mai mult, s-a supărat şi pe faptul că agenţii nu l-au dus cu maşina lor la serviciu, după ce i-au ridicat dreptul de a conduce. 

"Dacă acest om îşi permitea să meargă fără ITP cu vitează şi tot el este omul care este recalcitrant, atunci CSM sau Inspecţia Judiciară ar trebui să-şi spună punctul de vedere. E succeptibil şi de agresiune împotriva colegilor noştri, adică ultraj.", declară Florin Vâlnei, lider al sindicatului poliţiştilor.

Dacă se dovedeşte că a abuzat de funcţia lui, procurorul riscă inclusiv excluderea din magistratură. 

Până acum, magistratul nu a putut fi contact pentru un punct de vedere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Un procuror prins cu ITP-ul expirat i-a amendat pe poliţiştii care i-au reţinut certificatul de înmatriculare