Antena Meniu Search
x

Video Produsele eco, la mare căutare printre români. Florina le cumpără în fiecare sâmbătă: "În primul rând au aromă şi mă bucur să ajut producătorii locali"

Produsele ecologice, la mare căutare în rândul orăşenilor. Preţurile produselor de la rafturile marilor magazine au ajuns la preţul celor cerute de producătorii locali. Iar mulţi dintre cumpărători au început să pună preţ mai mare pe calitate şi astfel să fie mult mai atenţi la ce pun în farfurie.

de Redactia Observator

la 26.02.2023, 10:08

Vezi și

Ne aflăm la târgul săptămânal de produse ecologice din orașul Tăuții Măgherăuș. Aici sunt câțiva producători care nu au nicio șansă să ajungă pe piața de desfacere a marilor lanțuri de hypermarketuri. Doamna Florina vine în fiecare sâmbătă pentru a-și face cumpărăturile.

Florina Matei, cumpărător: În primul rând au aromă. Şi în al doilea rând mă bucur că pot să-i susţin pe cei care produc aici local. Ori aici ştiu că sunt produsele lor, le văd mâinile muncite şi mă bucur că pot să-i ajut. 

Din același loc își face cumpărăturile și domnul Ghiță. Calitatea produselor este importantă și pentru el și tocmai de aceea preferă să cumpere de la micile târguri decât de la supermarket.

Ghiţă Ilieş, cumpărător: Ştiu că nu sunt contrafăcute. Sunt originale. Se cunosc când le vezi, îţi dai seama. Faţă de supermarket e o mică diferenţă, dar diferenţa e mai mare în calitate. 

Pe acelaşi subiect

Producătorii locali au crescut prețurile la finalul anului trecut

Producătorii locali au crescut prețurile la finalul anului trecut, în timp ce în magazine acestea se majorează de la o lună la alta.

Cecilia Gherghel, comerciant: Au fost foarte multe scumpiri în timp şi noi ca şi producători nu prea mai putem să ridicăm preţurile. Oul, spre exemplu, ajuns la un leu în magazin. În anul trecut şi până în toamnă îl vedeam la un leu, acum îl dăm la un leu 30. 

Comerciant: Sunt clienţi dornici, care preferă produsele noastre. Sunt care se uită mai degrabă la preţ. Nu se uită la ce mănâncă sau ce pun în farfurie.

La mare căutare sunt produsele tradiționale obținute din carne de porc, dar și conservele de iarnă, precum și lactatele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Produsele eco, la mare căutare printre români. Florina le cumpără în fiecare sâmbătă: "În primul rând au aromă şi mă bucur să ajut producătorii locali"