Antena Meniu Search
x

Prognoza meteo pana pe 16 iunie

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice si precipitatiilor, valabila pana pe 16 iunie.

BANAT

Primele trei zile vor fi caracterizate de o vreme racoroasa pentru inceput de iunie, dar in intervalul 5 – 10 iunie, temperaturile vor creste treptat, atingand valori medii de 25 de grade ziua si 14 grade noaptea, cu 5-6 grade mai ridicate decat la inceputul perioadei de prognoza. In cea de a doua saptamana regimul termic se va mentine relativ constant, cu usoare variatii, de 1-2 grade in plus sau in minus, pe parcursul saptamanii. Ploile, mai ales averse, insotite si de descarcari electrice, se vor semnala pe tot parcursul intervalului de prognoza, dar mai importante cantitativ si pe arii mai extinse vor fi in intervalul 10 – 13 iunie.

CRISANA

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme racoroasa pentru inceputul lunii iunie, dar dupa 5 iunie, regimul termic va fi in crestere treptata si pe 10-11 iunie mediile temperaturilor vor fi cu aproximativ 7 grade mai ridicate decat in prima zi, maximele atingand 24 de grade si minimele 13 grade. In cea de-a doua saptamana a perioadei de prognoza, temperaturile nocturne se vor mentine constante, iar cele diurne vor scadea usor la inceput de saptamana, iar spre sfarsitul intervalului vor creste din nou spre 25-26 de grade, in medie. Vor fi frecvente aversele insotite de descarcari electrice, dar cantitatile de apa vor fi mai insemnate in intervalul 10-13 iunie.

TRANSILVANIA

Debutul intervalului de prognoza se va caracteriza printr-o vreme mai racoroasa decat in mod obisnuit in prima decada a lunii iunie, dar pana pe 10 iunie se vor inregistra temperaturi maxime medii de 23 de grade, cu aproximativ 4 grade mai mari fata de cele din prima zi. Intre 10 si 12 iunie, regimul termic diurn va scadea usor, dar apoi va creste din nou, pentru ca la sfarsitul perioadei de prognoza, mediile termice sa atinga 24 de grade ziua si 11 grade noaptea. Aversele de ploaie si descarcarile electrice se vor semnala frecvent pe tot parcursul

perioadei de prognoza, iar caracterul de torentialitate al ploilor se va manifesta mai ales in jurul datei de 8 iunie si din nou in intervalul 11-14 iunie.

MARAMURES

Incalzirea vremii se va resimti treptat in prima jumatate a intervalului de prognoza, cand mediile maximelor vor creste de la 18-19 grade, in primele doua zile din prognoza, pana la 24 de grade Celsius pe data de 10 iunie. In a doua parte a perioadei de prognoza, temperaturile se vor mentine relativ constante, la valori medii ale maximelor de 23-24 de grade si ale minimelor nocturne de 12-13 grade. Ploile, prezente in fiecare de zi, vor avea mai ales caracter de aversa si vor fi insotite de descarcari electrice, iar probabilitatea pentru cantitati de apa mai importante va fi semnificativa in jurul datelor de 3 si 11-12 iunie.

MOLDOVA

In prima parte a perioadei de prognoza, mediile termice se vor mentine relativ constante, in jurul a 22-23 de grade la valorile maxime diurne si 12-13 grade la valorile minime nocturne. In a doua saptamana, temperaturile vor creste usor, spre medii ale maximelor de 24 de grade si ale minimelor de aproximativ 14 grade. Ploile, mai ales averse, insotite si de descarcari electrice, vor fi prezente pe tot parcursul intervalului de prognoza, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse in intervalele 5-8 iunie si din nou pe 11 si 13 iunie.

DOBROGEA

Regimul termic diurn se va mentine relativ constant in prima saptamana a intervalului de prognoza, cand valorile temperaturilor maxime vor fi, in medie, de aproximativ 23 de grade, iar ale minimelor nocturne de 14-15 grade. Intre 9 si 12 iunie o usoara incalzire va determina o crestere cu aproximativ 2 grade a temperaturii aerului, care se va mentine la valori de 25 de grade ziua si 16-17 grade noaptea, pana la sfarsitul perioadei de prognoza. Vor fi averse, insotite si de descarcari electrice, pe tot parcursul intervalului de prognoza, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse intre 6 si 8 iunie, cand izolat se pot inregistra cantitati de apa mai importante.

MUNTENIA

In primele zile vremea se va incalzi, de la 23 de grade la inceputul intervalului, pana la o medie de 26 de grade pe 10 iunie. Ulterior, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, mediile maximelor diurne se vor mentine in jurul acestei valori, iar minimele nocturne vor fi de aproximativ 14 grade. Probabilitatea pentru averse si descarcari electrice pe arii mai extinse si mai insemnate cantitativ, va creste dupa 8 iunie, dar cu precadere in jurul datei de 11 iunie.

OLTENIA

Vremea, racoroasa in primele zile, se va incalzi treptat, astfel incat pe 10 iunie media maximelor va atinge 25 de grade, iar temperaturile minime vor fi de aproximativ 13-14 grade, cu circa 3 grade mai mari decat la inceputul intervalului. Va urma o perioada cu un regim termic relativ constant atat la valorile diurne, ce se vor mentine in jurul a 24-25 de grade Celsius, cat si la cele nocturne, care vor fi de aproximativ 14 grade. Ploile se vor semnala frecvent dupa 7-8 iunie, dar averse mai importante cantitativ, insotite de descarcari electrice, vor cadea in jurul datei de 11 iunie.

LA MUNTE

Valorile termice vor marca o crestere usoara in prima parte a perioadei de prognoza, de la medii ale maximelor diurne de 12 grade in prima zi spre 15 grade pe 10 iunie, dupa care se vor mentine in jurul acestei valori pana la sfarsitul intervalului. Minimele nocturne vor creste de la o medie de aproximativ 5 grade in prima dimineata, spre 8 grade in ultima. Aversele, insotite de descarcari electrice, vor fi frecvente, mai ales in cursul dupaamiezelor, dar mai importante cantitativ vor fi pe data de 3 iunie si din nou dupa 7 iunie.

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Prognoza meteo pana pe 16 iunie