Antena Meniu Search
x

Prognoza meteo pana pe 19 mai

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice si precipitatiilor valabila pana pe 19 mai.

BANAT

Temperaturile medii in perioada 6–10 mai se vor mentine la valori de 26...27 de grade, fiind mai ridicate decat normele climatologice. Intre 11 si 14 mai, pe fondul racirii treptate a vremii, acestea vor cobori pana la 20 de grade, iar dupa data de 15 mai pana pe 19 mai vor oscila intre 21 si 23 de grade. In intervalul 6–12 mai, minimele medii nocturne nu vor cobori sub 12 grade, apoi vor scadea usor, pana la 9 grade pe 15 mai, urmand ca ulterior sa creasca treptat, atingand 11 grade pe 19 mai. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va creste dupa data de 10 mai, iar aversele pot fi mai importante cantitativ si pe arii mai extinse in intervalele 12–14 mai si 16–18mai.

CRISANA

In perioada 6–9 mai, temperaturile maxime se vor men_ine in jurul mediei regionale de 27 de grade, adica peste normele climatologice. Intre 10 si 14 mai, pe fondul racirii treptate a vremii, acestea vor cobori pana la 19 grade, iar ulterior vor creste usor, stationand in ultimele trei zile in jurul valorii de 21 de grade. Intre 6 si 15 mai, minimele medii nocturne vor cobori treptat, de la 15 la 8 grade, urmand ca intre 16 si 19 mai sa creasca usor, pana la 10 grade, fiind apropiate de normele aceastei perioade din an. Probabilitatea de aparitie a ploilor va creste dupa data de 10 mai, iar aversele pot fi mai importante cantitativ si pe arii mai extinse in mai multe zile din cea de-a doua saptamana a intervalului de prognoza.

TRANSILVANIA

Pana la data de 9 mai, valorile termice diurne vor caracteriza o vreme calda, cu medii in jur de 25 de grade. Intre 10 si 15 mai, pe fondul racirii treptate a vremii, acestea vor cobori pana la 18 grade, iar din 16 mai pana pe 19 mai vor oscila intre 19 si 21 de grade. In aceasta regiune, minimele nocturne vor fi in general cele normale pentru primele doua decade ale lunii mai, situandu-se in majoritatea noptilor intre 7 si 9 grade. Ploile, mai ales averse insotite de descarcari electrice se vor semnala pe arii mai extinse dupa data de 11 mai, cand in unele zile, cu probabilitate mai mare pe 13 si 14 mai, se pot inregistra cantitati de apa mai insemnate.

MARAMURES

Intre 6 si 10 mai, vremea va fi calda, cu tempratrui diurne in jur de 26 de grade si minime nocturne intre 10 si 13 grade. In cursul zilelor din intervalul 11–15 mai se va produce o racirie treptata, astfel incat media regionala a temperaturilor maxime va cobori pana spre 18 grade, iar cea a temperaturilor minime spre 8 grade. De pe 16 mai pana pe 19 mai se vor consemna valori de temperatura apropiate de cele normale la mijloc de mai, cu maxime medii intre 19 si 22 de grade si respectiv minime medii de 9-10 grade. Ploile, mai ales aversele insotite de descarcari electrice vor fi mai frecvente si se vor semnala pe arii mai extinse in a doua saptamana a intervalului de prognoza, probabilitatea de aparitie a cantitatilor de apa mai mari fiind mai ridicata in intervalele 12–15 mai si 16–18 mai.

MOLDOVA

Pana la data de 10 mai, valorile termice diurne vor caracteriza o vreme calda, cu medii in jur de 25 de grade. Intre 11 si 15 mai, pe fondul racirii treptate a vremii, acestea vor cobori pana la 19 grade, iar din 16 mai pana pe 19 mai vor oscila intre 20 si 23 de grade. In aceasta regiune, minimele nocturne se vor situa in jurul cele normale pentru primele doua decade ale lunii mai si anume vor fi cuprinse intre 9 si 12 grade. Aversele pe arii mai extinse, insotite de manifestari electrice vor avea o probabilitatea

mai ridicata de aparitie dupa data de 12 mai, fiind posibile si cantitati mai insemnate pe 14 mai.

DOBROGEA

Pe fondul vremii in general frumoase, media valorilor de temperatura va fi zilnic mai ridicata de 20 de grade, fiind de asteptat sa se atinga 25 de grade pe 11 mai. Minimele termice nocturne vor fi usor mai ridicate decat cele normale pentru primele doua decade ale lunii mai in fiecare noapte si se vor situa intre 12 si 15 grade. Ploi vor fi slabe cantitativ si vor fi posibile in unele zile ale celei de-a a doua saptamani a

intervalului de prognoza.

MUNTENIA

In perioada 6–11 mai, temperaturile maxime se vor men_ine peste normele climatologice, variind putin in jurul mediei regionale de 26 de grade. Intre 12 si 15 mai, pe fondul racirii usoare a vremii, acestea vor cobori pana la 22 de grade, iar ulterior vor creste usor, stationand in ultimele trei zile in jurul valorii de 23 de grade. Intre 6 si 19 mai, minimele medii nocturne vor fi apropiate de normele aceastei perioade din an, astfel ca in cele mai reci nopti vor cobori spre 10 grade, iar in cele mai calde vor atinge 14 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va creste dupa data de 11 mai, iar aversele pot fi mai importante cantitativ si pe arii mai extinse in intervalul 13–15 mai.

OLTENIA

In perioada 6–12 mai, se vor inregistra cele mai ridicate temperaturi medii maxime, variind intre 24 si 26 de grade. Intre 13 si 19 mai, acestea vor fi cuprinse intre 20 si 23 de grade, valorile mai mici fiind de asteptat pe 14 si 15 mai. Intre 6 si 19 mai, minimele medii nocturne vor fi apropiate de normele aceastei perioade din an, astfel ca in cele mai reci nopti vor cobori spre 10 grade, iar in cele mai calde pot depasi usor 14 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va creste dupa data de 11 mai, cand vor fi posibile zilnic, iar aversele mai importante cantitativ si pe arii mai extinse se pot produce pe 13 si pe 14 mai.

LA MUNTE

Pana la data de 10 mai, valorile termice diurne vor caracteriza o vreme calda pentru aceasta regiune, cu medii in jur de 16 grade. Intre 11 si 14 mai, pe fondul racirii treptate a vremii, acestea vor cobori pana la 10 grade, iar din 16 mai pana pe 19 mai vor oscila intre 11 si 14 grade. Pe parcursul celor doua saptamani, minimele nocturne se vor situa in jurul cele normale pentru primele doua decade ale lunii mai si anume vor fi cuprinse intre 3 si 8 grade. Probabilitatea de aparitie pe arii mai extinse a ploilor insotite de descarcari electrice va fi mai mare intre 11 si 19 mai, iar in unele din zilele acestui interval, aversele vor fi mai importante din punct de vedere cantitativ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Prognoza meteo pana pe 19 mai