Antena Meniu Search
x

Prognoza pentru Paste, din popor: De Inviere, vremea va fi la fel ca de Bunavestire

Daca vreti sa stiti cum va fi vremea in ziua de Paste, maine trebuie sa fiti cu ochii pe cer. Este Buna Vestire, iar in popor se spune ca vremea va fi la fel ca la Paste. Tot maine ar trebui sa auzim cantecul cucului. Este semnalul ca a inceput primavara, spun batranii.

Vezi și

De Bunavestire sau Blagovestenie, natura revine la viata si pasarile calatoare incep sa se intoarca din tarile calde. Iar cucul isi recapata vocea.

 “Cucul, care toata iarna a fost transformat in uliu, canta pentru prima oara. Cine il asculta trebuie sa aiba buzunarele pline, pentru ca daca vor fi goale va fi sarac tot anul”, explica Narcisa Stiuca, etnolog la Universitatea Bucuresti, credintele populare.

Primul cantec al cucului trebuie sa te gaseasca imbracat in haine curate, vesel si in relatii bune cu toata lumea din jur. Tocmai de asta, credinciosii merg de dimineata la biserica. Inainte insa, gospodinele pregatesc colaci.

Se spune ca de Buna Vestire casa si gospodaria trebuie sa fie curate ca lacrima.

Potrivit traditiei, maine trebuie sa fim cu ochii pe cer. “Cum este in ziua de Blagovestenii, asa e si in ziua de Paste, apoi ca ploua, ca e soare, Dumnezeu stie ce ne-o da”, spune o femeie din Maramures.

In popor se mai spune ca, daca vrem sa fim sanatosi pe tot parcursul anului este bine sa mancam peste in aceasta zi de sarbatoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Prognoza pentru Paste, din popor: De Inviere, vremea va fi la fel ca de Bunavestire