Antena Meniu Search
x

Program parada militară 1 Decembrie la Iaşi. Ceremonii de Ziua Naţională

Program 1 decembrie 2019 Iaşi. Ziua Naţională este sărbătorită în oraş cu o paradă militară, ceremonii solemne şi concerte. Față de anii trecuți, anul acesta vor avea loc mai multe evenimente, inclusiv cele care marchează că în 1916 Iașul a devenit capitală a României.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 28.11.2019, 11:11

Spectatori privesc parada militară
Pe 1 decembrie, la Iaşi, este organizată o paradă militară de Ziua Națională - Mediafax Foto via Hepta

Program 1 decembrie 2019 Iaşi. Ziua Naţională este sărbătorită în oraş cu o paradă militară, ceremonii solemne şi concerte. Față de anii trecuți, anul acesta vor avea loc mai multe evenimente, inclusiv cele care marchează că în 1916 Iașul a devenit capitală a României.

Toate manifestările se vor organiza sub sloganul „Iași, capitala care unește!”.

În plus faţă de anii anteriori, pe 1 decembrie se aprinde și iluminatul pentru Sărbătorile de Iarnă.

Programul de 1 decembrie de la Iaşi debutează la ora 10.00, cu un concert de muzică populară cu artiști ieșeni ce va avea loc în Piaţa Unirii.

Program 1 decembrie 2019 Iaşi. Ceremonii de Ziua Naţională

- ora 10.00: - ceremonia din Piața Unirii începe cu un concert de muzică populară cu artiști ieșeni.

- ora 11.00 - Te Deum, discursurile oficialităților, depunerea de coroane, parada militară, iar apoi din nou un concert de muzică populară cu artişti din România, dar și din Republica Moldova și Ucraina.

- ora  12.00 - Va fi masa tradițională, cu 5.000 de porții0

- ora 17.00 - Încep manifestările pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, cu aprinderea iluminatului pentru Sărbătorile de Iarnă. Sunt aşteptaţi toți copiii, de toate vârstele, pentru că autorităţile au pregătit și câteva momente speciale pentru ei. Cu această ocazie va fi deschis și Târgul de Crăciun de pe pietonal, precum și Orășelul Copiilor.

- ora 17.30 - Va fi arborat drapelul național pe turnul Palatului Culturii, în prezența militarilor ieșeni cu torțe și a fanfarei militare.

- ora 18.00 - La Primărie, va avea loc recepția de Ziua Națională a României. Atunci vom acorda, pentru prima dată, distincţia «Premiul Marii Uniri», distincție care va fi acordată de fiecare dată de Ziua Națională.

Va fi acordat și titlul de Cetățean de Onoare unei personalități ieșene. În cadrul recepției se va organiza și o lansare de carte, «Iași – capitala rezistenței până la capăt», în prezența autorului, profesorul Ion Agrigoroaiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Program parada militară 1 Decembrie la Iaşi. Ceremonii de Ziua Naţională