Antena Meniu Search
x

Video Programul slujbelor de Bobotează 2023. Când poţi lua apa sfinţită şi unde se aruncă în apă crucea

Se sfinţesc apele în Ajun de Bobotează! Cu o zi înainte de marea sărbătoare, au început şi slujbele. În Constanţa, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a sfinţit de dimineaţă zeci de mii de litri de apă, care urmează să ajungă la enoriaşi. După tradiţie, va arunca în apa Dunării şi trei cruci, care vor fi aduse la mal de cei mai curajoşi tineri.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 05.01.2023, 13:26

Vezi și

Tradiţii şi obiceiuri de Bobotează 2023"ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat slujba de sfinţire a apei. Este o slujbă asemănătoare cu cea din ziua de Bobotează. Enoriaşii care au ajutat la etichetarea sticlelor sunt aceiaşi voluntari care ajută acum la umplerea lor. 150.000 de PET-uri cu apă sfinţită vor ajunge în Portul Tomis în formă de X, forma crucii Sfântului Andrei, de unde mâine vor putea fi luate de către credincioşi. Cei care nu au avut răbdare până mâine, de Bobotează, au venit în Ajun aici, la finalul slujbei, şi au putut să-şi ia apă sfinţită", spune Andreea Filip, reporter Observator.

Citeşte aici: Ce semnificație are Aghiasma Mare sau apa sfințită de Bobotează. Credincioșii o beau timp de 9 zile

Slujba de Bobotează 2023. Unde se aruncă în apă crucea

"ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va ajunge astăzi şi la Hârşova, unde va face o slujbă şi va arunca trei cruci în Dunăre. Cei care sunt curajoşi se vor arunca în ape şi vor recupera crucile. Mâine, de la Catedrala Sf. Apostoli Petru şi Pavel, se va pleca într-o proceciune până pe faleza Cazinoului, acolo unde va avea loc o altă slujbă. Apoi, în mod tradiţional, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va arunca cele trei cruci în apa mării. Pentru că temperaturile sunt mai ridicate decât de obicei, se aşteaptă să fie mai mulţi credincioşi care se vor arunca în valurile mării pentru a recupera crucile. Sunt aşteptaţi la slujbă în jur de 20.000 de oameni", adaugă Andreea Filip, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Programul slujbelor de Bobotează 2023. Când poţi lua apa sfinţită şi unde se aruncă în apă crucea