Antena Meniu Search
x

Video Pregătirile pentru Bobotează, pe linie dreaptă. IPS Teodosie a renunţat la urcatul pe cisterne în acest an: "N-o să vă mai dau motiv că mă sui pe nu știu ce"

Vestitul ger al Bobotezei rămâne şi în 2023... doar o amintire. Meteorologii anunţă că pe 6 ianuarie vor fi 14 grade Celsius pe litoral. O veste bună pentru cei care se pregătesc să prindă crucile aruncate în mare de Arhiepiscopul Tomisului. Pregătirile pentru marea sărbătoare au intrat în linie dreaptă la Constanţa. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 03.01.2023, 19:57

Vezi și

Zeci de enoriași au dat astăzi o mână de ajutor la etichetarea celor 150 de mii de sticle care vor fi umplute cu agheasmă.  

IPS Teodosie a renunţat la urcatul pe cisterne în acest an

Locanici: Totul se face cu oameni şi am venit să ajutăm. Este pentru prima dată. 

- La etichetat n-am mai venit. Este primul an. 

Pe acelaşi subiect

- E bine să faci bine, că găseşti bine. 

- Până acum am făcut un sac, ăsta e al doilea sac.

- Eu am venit în fiecare an.  Sărbătoarea în sine ne motivează. 

În ajun de Bobotează, 100 de mii de litri de apă vor fi sfinţiţi. 

IPS Teodosie - Arhiepiscopul Tomisului: Pe data de 5, în Ajului Bobotezei la 05:25 dimineaţa începe Sfânta Liturghie ca să fim gata până pe la 07:00 să sfinţim apa în faţa Catedralei unde sunt pregătite zeci de butoaie de câte cinci mii de litri fiecare. 

Andreea Filip, reporter Observator: Primele butoaiele sunt puse deja pe poziții în fața catedralei, sunt 25 in total de mare și foarte mare capacitate, unele au 5000 l tocmai că IPS Teodosie să nu se mai urce pe cisterne să sfințească apa acolo.

Aşa vor fi evitate micile incidente din alţi ani. 

IPS Teodosie - Arhiepiscopul Tomisului: N-o să vă mai dau motiv că mă sui pe nu știu ce... Pe cisterne cred că nu-i nevoie. Nu voiam neapărat să fac exerciţii fizice. 

Pe 6 ianuarie, procesiunea va începe în fața Catedralei Sfinții Apostoli Petru și Pavel şi va continua pe faleza cazinoului din Constanța. 20.000 de credincioşi sunt aşteptaţi să participe la sărbătoare. Anii trecuţi, jandarmii abia le-au ţinut piept oamenilor care s-au călcat în picioare pentru o sticlă cu apă sfinţită.  

De Bobotează, temperatura va fi una de primăvară în sudul ţării. Aşa că cei care se vor întrece să prindă crucile aruncate în Marea Neagră sau în Dunăre nu vor mai îndura gerul, ca acum patru ani. Până pe 6 ianuarie, ziua care marchează sfârşitul săbătorilor de iarnă, preoţii merg în casele românilor pentru a vesti Botezul Domnului şi sfinţesc locuinţele. 

Preot Sava Daniel: Aduce binecuvântarea Iordanului şi a apei sfinţite. Binecuvâtare şi ocrotire pentru ei, pentru familiile dumnealor, dar şi pentru casele pe care le vizităm.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Pregătirile pentru Bobotează, pe linie dreaptă. IPS Teodosie a renunţat la urcatul pe cisterne în acest an: "N-o să vă mai dau motiv că mă sui pe nu știu ce"