Antena Meniu Search
x

Video Proiect: Minorii, interzis la fumat în spaţiile publice. Cu cât ar putea fi amendaţi dacă sunt prinşi de poliţie

Un proiect care interzice tinerilor sub 18 ani să fumeze în spaţii publice, în şcoli sau în apropierea acestora, a fost adoptat tacit de Senat şi a trecut mai departe, în Camera Deputaţilor. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 07.02.2023, 16:58

Vezi și

Se pare că cei care ar urma să încalce această lege, dacă va ajunge să fie stabilită astfel, vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 100 şi 500 de lei, vorbim despre persoane cu vârste sub 18 ani, care sunt observate de către autorităţi fumând în spaţii precum zonele sportive, stadioanele, sălile de spectacole şi, desigur, unităţile de învăţământ, dar şi pe o distanţă de aproximativ 200 de metri în jurul acestora.

Decizia este motivată de faptul că anumite campanii de prevenire a fumatului în rândul tinerilor minori nu ar avea succes tocmai din cauza faptului că nu ar exista sancţiuni în acest sens, mai ales că statisticile arată că aproximativ 12% dintre tineri se apucă de fumat de la vârste fragede, chiar de la 14 ani, a transmis reporterul Observator Clara Mihociu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Proiect: Minorii, interzis la fumat în spaţiile publice. Cu cât ar putea fi amendaţi dacă sunt prinşi de poliţie