Antena Meniu Search
x

Proiect pentru închisori mai blânde

După veşti proaste una după alta, Gigi Becali primeşte şi un motiv de bucurie. El ar putea fi transferat într-un stabiliment de tip halfway, adică un centru de reabilitare şi reintegrare socială.

Vezi și

 Evident, condiţiile de aici ar fi mult mai bune decât cele de la Poarta Albă, locul în care e închis acum. Vestea vine chiar de la autorităţile penitenciarelor care lucrează la acest proiect si care îi vizează pe deţinuţii cu regim deschis.

Gigi Becali s-a plâns în repetate rânduri de condiţiile de detenţie. Mai mult, spune că, din cauza lor, problemele de sănătate i s-au agravat, iar acum este în pragul paraliziei.

Condiţiile în care este închis ar putea să se îmbunătăţească simţitor, dacă autorităţile reuşesc să ducă la îndeplinire unul dintre proiectele care îi vizează pe deţinuţii cu regim deschis.

Cu alte cuvinte deţinuţii care mai au de ispăşit doar câteva luni de pedeapsă sunt pregătiţi pentru întoarcerea în societate.

Condiţiile din centrele de reintegrare la care fac autorităţile referire sunt mult mai bune, iar regulile mai permisive decât cele din sistemul penitenciar. Stabilimentele nu sunt izolate, deţinuţii pot munci nesupravegheaţi, beneficiază de consiliere şi diferite cursuri de pregătire profesioală.

Între timp, Gigi Becali şi avocaţii săi fac tot ce pot pentru a-i convinge pe judecători că pedeapsa trebuie întreruptă din motive medicale. Latifundiarul spune că are dureri îngrozitoare şi se simte tot mai rău, iar operaţia este inevitabilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Proiect pentru închisori mai blânde