Antena Meniu Search
x

Proiect verde pentru canalul Dâmboviţei

Bucureştii ar putea avea zone de agrement ca Londra şi Paris. Acestea vor fi pe malul râului care traversează oraşul.

Vezi și

Bucureştii ar putea avea zone de agrement ca Londra şi Paris. Acestea vor fi pe malul râului care traversează oraşul. O echipă de arhitecţi bucureşteni şi cel mai cunoscut campion olimpic român la canotaj, Ivan Patzaichin, vor să transforme canalul Dâmboviţei într-o oază de verdeaţă.

Acum, o plimbare cu barca în centrul oraşului e doar pentru norocoşi. Campionul olimpic Ivan Patzaichin şi o mână de susţinători fac eforturi ca excepţiile să devină regulă.

Potenţialul turistic al Dâmboviţei e imens. Interesul autorităţilor e însă aproape zero, chiar dacă n-ar trebui să reinventeze roata. Am putea lua exemplul francezilor. La Paris, plimbările pe Sena sunt ca plimbatul pe bulevard. La noi, deocamdată sunt doar proiecte.

Pentru olimpicul Ivan Patzaichin a fost mai greu să-şi vadă pus în aplicare planul decât i-a fost să câştige aurul vâslind cu pagaia ruptă. Proiectul pleacă chiar de la sursa canalului, Lacul Morii.

E cea mai mare întindere de apă a Capitalei şi, din păcate, doar atât. Malurile stau să se prăbuşească, peturi şi mizerie sunt mai peste tot. Ar putea, însă, fi o zonă pentru sporturi nautice şi chiar competiţii sportive.

Planurile pentru canalul lung de peste 15 kilometri sunt mari. O bandă de circulaţie ar trebui să dispară, luciul apei trebuie îngustat, iar spaţiul redat pietonilor.

Cel puţin pentru moment, totul rămâne pe hârtie. Câţiva paşi au fost făcuţi în zona Bibliotecii Naţionale. Însă, pentru restul canalului, bani ar putea veni de la autorităţi. Proiectul ar putea fi inclus până la sfârşitul anului în planul urbanistic general.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri sociale » Proiect verde pentru canalul Dâmboviţei