Antena Meniu Search
x

Proprietarii de gospodării îi pot servi pe turiști cu mâncăruri tradiționale, fără să se mai ascundă de lege

Gospodinele de la ţară îşi pot primi la masă turiştii, fără să se mai ascundă de lege. De acum, îşi pot transforma bucătăriile în puncte gastronomice locale. Trebuie doar să aibă alimente proaspete din ograda proprie sau de la producătorii locali. Cum a auzit de o aşa oportunitate, tanti Ana, o gospodină dintr-un sat bănăţean, a şi început pregătirile. Vrea să dea lovitura cu preparatele ei, gătite la sobă.

Vezi și

Gospodinele de la ţară îşi pot primi la masă turiştii, fără să se mai ascundă de lege. De acum, îşi pot transforma bucătăriile în puncte gastronomice locale. Trebuie doar să aibă alimente proaspete din ograda proprie sau de la producătorii locali. Cum a auzit de o aşa oportunitate, tanti Ana, o gospodină dintr-un sat bănăţean, a şi început pregătirile. Vrea să dea lovitura cu preparatele ei, gătite la sobă.

O bucată sănătoasă de slănină, brânză, palincă şi o pâine caldă abia scoasă din cuptor. 

Este gustarea pe care tanti Ana i-a pregătit-o unui turist, sosit în satul Goruia din Caras Severin. Preparatele sunt din producţie proprie, iar gustul, cum nu găseşti la niciun magazin de la oraş.

In Banatul Montan, în fiecare casă, există o ,,odaie de la drum", mereu pregatită să găzduiască un musafir neașteptat. Cum este şi cazul lui Mihai, un tânăr care s-a oprit din traseul său către cascada Bigăr, pentru a înnopta într-un loc liniştit.

Noile reglementări ale Autorităţii Sanitar - Veterinare le dau voie gospodarilor să-i servească pe turişti în bucătăria proprie, cu preparate gătite după metode tradiţionale.

Legea, născută la iniţiativa campionului olimpic Ivan Patzaichin, îi va ajuta foarte mult şi pe proprietarii de gospodării din Delta Dunării, care pot intra acum în concurenţă cu pensiunile locale.

Şi tanti Ana din Banat se visează afaceristă. În casa nouă pe care şi-o construieşte vrea să amenajeze mai multe dormitoare şi, cu timpul, să-şi transforme gospodăria într-un adevărat punct turistic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Proprietarii de gospodării îi pot servi pe turiști cu mâncăruri tradiționale, fără să se mai ascundă de lege