Prima zi de relaxare a restricțiilor impuse a adus și primul protest în București (Video)

De Laurenţiu Rădulescu.
Publicat: 15.05.2020, 19:52.
Actualizat: 15.05.2020, 19:55

Prima zi de relaxare, primul protest şi primul test pentru starea de alertă. Câteva sute de oameni s-au adunat în Piaţa Victoriei şi încalcă toate normele stabilite de autorităţi în pandemie, chiar și pe cele de bun simț.

Inițial s-a discutat despre un protest pașnic, lucru contrazis însă pe parcurs.

O primă persoană a fost luată din mulțime, un prim protestatar a fost luat de jandarmi și dus la o secție de poliție.

Persoana respectivă s-a certat cu forțele de ordine, a vrut să intre pe partea carosabilă, pe Șoseaua Kiseleff, moment în care a fost reținut de jandarmi și băgat în dubă.

Aproximativ 200 de persoane au participat la protestul respectiv din fața Guvernului, din Piața Victoriei. Au fost oameni care au protestat față de măsurile luate atât pe perioada stării de urgență, cât și la intrarea în starea de alertă.

Au protestat pentru că au fost obligați să stea în locuințe, dar și împotriva amenzilor despre care au spus că sunt extrem de mari și declarate, după cum ne aducem aminte, ca fiind neconstituționale.

Un lucru foarte important, în schimb, este acela că starea de alertă, ca și starea de urgență, presupune interdicția totală a unor astfel de mitinguri, doar că, atenție, legea nu a adus în ultimele 24 de ore și amenzile necesare, amenzile care pot fi aplicate în cazul unor astfel de proteste, în cazul unor astfel de mitinguri.

Va fi foarte interesant de văzut cum vor gestiona autoritățile acest tip de proteste în următoarele zile.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.