Antena Meniu Search
x

Proteste ale pieţarilor din Târgu Jiu, după ce primăria a anunţat că scoate tarabele la licitaţie

Zeci de piețari din Târgu Jiu au protestat, în curtea primăriei. Comercianții sunt revoltați că municipalitatea vrea să scoată la licitație tarabele din cea mai mare piață din municipiu. Se tem că nu vor putea să mai prindă un loc și nu vor avea unde să-și mai vândă marfa și au cerut ca demersul să fie oprit.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 24.06.2022, 14:11

30 de pieţari din Târgu Jiu au protestat în curtea primăriei
30 de pieţari din Târgu Jiu au protestat în curtea primăriei

Peste 30 de comercianți și producători din Piața Centrală, din Târgu Jiu, s-au strâns în curtea primăriei și au protestat față de hotărârea autorităților locale de a scoate tarabele din piață la licitație. Prețul de pornire este de aproape 500 de lei. Oamenii se tem că nu vor putea să mai prindă un loc la masă.

Protestatar: "Noi nu avem bani să participăm la licitație. Nu avem de unde fiindcă nu se vinde în piață enorm de mult."

Protestatar: "Nu ne-am permite pentru că nu avem bani, nu avem cu ce. Suntem oameni de rând, direct producători. Vin cu o plăsuță cu marfă, să vând pentru viața de zi cu zi."

Vânzătorii de legume și fructe se tem că și prețurile vor fi majorate odată ce vor plăti mai mult pentru chiria tarabelor.

Municipalitatea nu are de gând însă să renunțe la organizarea licitației. A transmis că tarabele vor fi ocupate doar prin licitație. Prețul de pornire este de circa 500 de lei. O masă are o suprafață de doi metri pătrați și poate fi închiriată pe un an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Proteste ale pieţarilor din Târgu Jiu, după ce primăria a anunţat că scoate tarabele la licitaţie