Antena Meniu Search
x

Proteste în Statele Unite, de Ziua Independenţei

Astăzi Statele Unite marchează Ziua Independenţei. Evenimentul ar trebui să fie unul al sărbătorii, dar pandemia şi protestele pentru egalitatea între rase au stricat planurile oficialilor. Sute de manifestanţi au blocat drumul lui Donald Trump către muntele Rushmore. Forţele de ordine au fost trimise pentru a-i opri.

de Redactia Observator

la 04.07.2020, 11:24

Vezi și

Planurile lui Donald Trump de a lua parte la cermemonia de la Muntele Rushmore din statul Dakota de Sud cu ocazia Zilei Independenţei au fost distruse de protestatari. Sute de activişti au încercat să blocheze drumul preşedintelui, iar poliţiştii şi militarii au intervenit pentru a-i îndepărta.

Cu toate acestea autorităţile au reuşit să-i ţină pe manifestanţi departe de preşedintele american şi de prima doamnă.

În ciuda pandemiei, Donald Trump, însoţit de Melania, a ţinut un discurs de Ziua Independenţei la Muntele Rushmore. Iar pentru încheierea evenimentului a fost pregătit un foc de artificii. Aceeaşi atmosferă nu a fost resimţită şi în Chicago, unde focul de artificii a fost anulat din cauza numărului mare de infectări. Peste 800 de persoane au fost testate pozitiv doar în ultimele 24 de ore.

Lori Lightfoot, primar ChicagoAcest lucru este dezamăgitor. Este dezamăgitor pentru mine personal, dar a fost prudent deoarece nu ne puteam risca ca mulțimile să se adune în jurul artificiilor.

Mai multe evenimente au fost anulate în toată ţara din cauza pandemiei. În Florida sau Chicago, unde în anii trecuţi cetăţenii sărbătoreau în baruri sau restaurante, acum Ziua Independenţei este marcată acasă deoarece localurile au fost închise iar din cauza pandemiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Proteste în Statele Unite, de Ziua Independenţei