Antena Meniu Search
x

Un pui de urs, găsit rănit într-un tunel de cale ferată din Gorj, a fost salvat după o mobilizare impresionantă

Un pui de urs a fost salvat după o mobilizare exemplară. Grav rănit, animalul a fost găsit într-un tunel de cale ferată din judeţul Gorj.

Vezi și

Un pui de urs a fost salvat după o mobilizare exemplară. Grav rănit, animalul a fost găsit într-un tunel de cale ferată din judeţul Gorj. Impresionaţi de suferiţa lui, oamenii l-au dus în miez de noapte la Sanctuarul Urşilor de la Zărneşti, pentru a fi operat de urgenţă.

Slăbit şi înfometat, acest pui de urs de un an şi patru luni a fost găsit agonizând într-un tunel de cale feretă din judeţul Gorj. Cu piciorul sfâşiat, pădurarii au crezut iniţial că a fost lovit de un tren. Şi-au dat repede seama că un alt animal i-a provocat rana deja suprainfectată. Aşa că, în toiul nopţii, l-au adus la Zărneşti, la Sanctuarul Urşilor, pentru a fi operat de urgenţă.

Ionuț Coșleba, Asociaţia Vânătorilor Târgu-Jiu: "Este rănit la piciorul din spate. Cred că a fost muşcat de un alt urs. Are vârsta cam un an şi 4 luni. Sperăm că-i va fi mai bine aici, la Rezervaţia din Zărneşti."

În sala de operaţie, rana a fost curăţată. Dar veterinarii au observat că infecţia s-a extins şi au fost nevoiţi să-i amputeze piciorul pentru a-i salva viaţa. 

Cristina Lapis, presedintele AMP: "Sansele lui sunt 50-50. Depinde cata putere mai are, saracul, sa lupte. Cu trei picioare se poate trai. Mai sunt cativa in sanctuarul din Pakistan."

Săptămâna trecută, un alt pui de urs a rămas orfan după ce mama lui a fost lovită de un tren, în Braşov. În vârstă de câteva luni, abia se ţinea pe picioare când l-au găsit pădurarii. Oamenii l-au dus la rezervaţia de la Bălan, din judeţul Harghita.

Azi, mai multe organizaţii pentru protecţia animalelor au cerut Comisiei Europene printr-o scrisoare deschisă să intervină pentru a preveni aprobarea planului întocmit de Ministerul Mediului care va permite uciderea unui număr mare de urşi anual în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Un pui de urs, găsit rănit într-un tunel de cale ferată din Gorj, a fost salvat după o mobilizare impresionantă