Antena Meniu Search
x

Purtarea măștii de protecție devine obligatorie în Sinaia

Autoritățile din Sinaia au anunțat că, începând de miercuri, 15 aprilie, devine obligatorie purtarea măștilor de protecție.

de Redactia Observator

la 15.04.2020, 19:19

Cei care nu își protejează fața riscă amenzi
Măștile de protecție au devenit obligatorii și în Sinaia - Profimedia
  • Măștile de protecție pot fi înlocuite cu articole vestimentare.
  • Măștile de protecție nu sunt obligatorii pentru deplasările scurte.

Autoritățile din Sinaia au anunțat că, începând de miercuri, 15 aprilie, devine obligatorie purtarea măștilor de protecție.

Măștile de protecție pot fi înlocuite cu articole vestimentare precum eșarfe sau fulare, scopul fiind ca acestea să acopere integral nasul și gura și să nu permită eliminarea secrețiilor.

Conform autorităților din Sinaia, se face excepție pentru deplasările scurte, în apropierea locuinței, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), cât și pentru nevoile animalelor de companie.

Autoritățile din Sinaia mai anunță că reprezentanții companiilor private și de stat au obligația de a asigura angajaților mijloace de protecție a gurii și nasului, iar angajații au obligația purtării lor, în permanență.  

Nerespectarea măsurii se sancționează contravențional cu amendă în valoare de 100 de lei pentru persoane fizice și de 2500 de lei pentru cele juridice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Purtarea măștii de protecție devine obligatorie în Sinaia