Antena Meniu Search
x

Raed Arafat: "Nu am ştiut de film, nu aveam cum să-l ascund şi nici nu am dat dispoziţie să fie ascuns" (Video)

Raed Arafat a publicat un punct de vedere, după scandalul generat de apariţia unui film de la tragedia din Colectiv, trimis către presă de un ofiţer de pompieri.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 25.10.2019, 18:50

- Foto Hepta

Raed Arafat a publicat un punct de vedere, după scandalul generat de apariţia unui film de la tragedia din Colectiv, trimis către presă de un ofiţer de pompieri.

Filmul prezintă modul în care pompierii, echipajele medicale şi poliţiştii au intervenit în primele 20 de minute de la izbucnirea incendiului în clubul Colectiv.

Raed Arafat reacţionează după filmarea ascunsă patru ani de un ofiţer de pompieri

Raed Arafat a declarat, în cadrul unui punct de vedere exprimat pe Facebook, faptul că nu a ştiut de înregistrarea video şi nici nu a dat dispoziţie să fie ascunsă.

Pe acelaşi subiect

"Nu am stiut de acest film, nu aveam cum sa-l ascund si nici nu am dat dispozitie sa fie ascuns. Dacă vorbim despre filmul propriu zis, acesta nu aduce aspecte noi asupra intervenţiei. El arată câteva secvenţe din intervenţie şi în aceste secvenţe se văd pompierii mai ales într-o anumită locaţie, unde se scoteau victimele şi din păcate, decedaţii de acolo. Nu arată pe ansamblu, toată intervenţia. Mai mult decât atât, acest film prinde primele momente, în care nu toate echipajele sosiseră, nu existau destule tărgi, dar nu arată locul în care erau duşi şi trataţi răniţii. Dar toate aceste aspecte vor fi lămurite într-o conferinţă de presă", a precizat Arafat.

"Eu nu-mi înaintez demisia"

Raed Arafat a precizat că nu are de gând să-şi înainteze demisia, însă dacă i se va spune să plece din funcţie, de către noul Guvern, el nu va zăbovi un minut mai mult în funcţie.

"Este dreptul oricărui Guvern care vine să-mi zică nu vreau sa mai lucrez cu tine si credeti-ma ca nu voi sta un minut mai mult decat mi se spune. Eu nu-mi inaintez demisia, pentru că nu vreau sa aud niciodata in viitor ca da, tu ai plecat, nu noi te-am dat afara. Deci, cine vine, poate sa vina să-mi spună sa plec si plec, dar la plecare voi face urmatorul lucru. Voi explica amanuntit unde era sistemul, unde l-am gasit in 2007 cand am venit la ministerul Sanatatii, unde am ajuns cu el in 2014 cand am venit la ministerul de Interne si au crescut responsabilitatile si mai ales ce s-a realizat pana acum. Asta va fi singurul lucru pe care o sa-l fac, daca mi se cere sa plec. O sa ies in fata populatiei si o sa spun aceste lucruri", spune Arafat.

"Aveţi în continuare încredere"

"Un ultim mesaj, către dumneavoastră. Eu vreau să vă spun că-mi pare foarte rău de ce se întâmplă şi îmi cer scuze eu pentru ce se întâmplă la acest moment pe plan naţional, cu această temă. Dar, ce vreau să vă asigur este că, împreună şi cu pompierii şi cu colegii de la ambulanţă şi de la toate seriviciile de urgenţă care funcţionează acum în ţară, vă stăm la dispoziţie şi suntem în serviciul dumneavoastră. Eu vreau să vă rog ca încontinuare să aveţi încredere în aceşti oameni, pentru că, la acest moment, alţii nu avem. Încercăm să-i pregătim din ce în ce mai bine, dar acest lucru nu poate fi făcut peste noapte", a încheiat Raed Arafat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Raed Arafat: "Nu am ştiut de film, nu aveam cum să-l ascund şi nici nu am dat dispoziţie să fie ascuns" (Video)