Antena Meniu Search
x

Ramona Badescu, inselata de masoni „de carton”

Poarta mantii, spade si se cred cavaleri de Malta. De fapt sunt escroci cu acte-n regula. Ani intregi au pus in scena ceremonii false si au "uns" in grad de cavaler zeci de aspiranti la aceasta onoare. Printre ei si Ramona Badescu, numita ambasadoare a ordinului in 2011

Vezi și

Cel mai probabil, frumoasa artista a fost cooptata pentru a aduce credibilitate falsei organizatii care functiona inca din 2009, in Italia si Romania si avea ambasadori in mai multe tari europene. Aspirantii la titlul de cavaler erau contactati personal de falsii cavaleri si trebuiau sa plateasca o taxa ce putea ajunge pana la 10 mii de euro pentru a primi onorul si un document fals.

Falsii cavaleri de Malta au reusit sa insele zeci de persoane, in marea lor majoritate membri ai fortelor de ordine, dar si personalitati din lumea culturala si artistica. Sistemul era atat de bine pus la punct incat au reusit sa ii pacaleasca chiar si pe staretii unor manastiri care le-au pus la dispozitie locasurile de cult pentru a oficia ceremoniile de initiere.

Noua dintre responsabili, inclusiv falsul Mare Maestru, un italian de 46 de ani, au fost arestati ieri de carabinieri. Printre acuzatiile ce le sunt aduse se numara asociere in vederea obtinerii de foloase necuvenite, oferirea de false decoratii cavaleresti si favorizarea imigratiei clandestine. Organizatia a intrat in vizorul carabinierilor anul trecut, dupa ce a incercat sa tipareasca pasapoarte false la o tipografie din Roma.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Ramona Badescu, inselata de masoni „de carton”