Antena Meniu Search
x

Video Răsturnare de situaţie în cazul focarului de coronavirus din Şcoala 28. Un profesor acuză că s-a încercat mușamalizarea situației

Răsturnare de situaţie în cazul focarului de COVID-19 din Şcoala 28! Primul test pozitiv a fost al directorului adjunct, nu al unei îngrijitoare. În şcoală s-au îmbolnăvit, oficial, 16 persoane, iar patru sunt deja confirmate cu noua tulpină britanică.

de Redactia Observator

la 30.01.2021, 21:07

Vezi și
  • Un profesor acuză faptul că s-a încercat muşamalizarea situaţiei: în realitate ar fi mult mai multe cazuri

14 ianuarie, 2021. La şcoala 28 din Bucureşti se confirmă primul caz de COVID-19. Activitatea în şcoală continuă normal. Şase zile mai târziu, directorul trimite o adresă către DSP şi Inspectorat prin care anunţă că sunt, în total, patru persoane infectate.

Ana Camelia Rădulescu, profesoară: Pe 22 ianuarie, ora 14, se retrimite un mesaj că putem veni în şcoală de pe 25 să încheiem mediile.

Cu o zi înainte, o informaţie apărută la televizor a dat fiori cadrelor didactice: a fost descoperit un caz de infectare cu noua tulpină britanică B.1.1.7 chiar la şcoala lor.

Ana Camelia Rădulescu, profesoară: S-a dat o listă incompletă, cu foarte puţini contacţi direcţi. Șapte persoane, șapte colegi, au aflat de la televizor pe 24 ianuarie de gravitatea situaţiei.  Nu trebuiau să dea din start lista cu cei 27 de contacţi direcţi, dintre care 20 veneau zilnic în şcoală?

Profesorii de la Școala 28 acuză că n-au fost anunțați despre numărul de cazuri de Covid-19

Disperaţi, profesorii acuză că n-au fost anunţaţi că au colegi infectaţi, în condiţiile în care au acasă copii sau rude în grupele de risc. Directorul şcolii, însă, spune că a respectat legea.

Marian Zăbavă, director Școala 28: Primul confirmat pozitiv a fost directorul adjunct al şcolii. DSP mi s-a spus că pentru o singură persoană nu se închide şcoala. Cum scrie în legislaţie. Când am primit pe data de 20 de încă două persoane că sunt pozitive, imediat am făcut hârtie la DSP şi la Inspectoratul Şcolar.

Inspectorii sunt de aceeaşi părere. Procedura a fost respectată.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Focar de tulpină britanică la Școala 28 din București

Doar că secretomania a dus la infectarea a 16 persoane, dintre care trei ştiu sigur până acum că au tulpina britanică.

Ana Camelia Rădulescu, profesoară: Sunt şi doi copii infectaţi, ai unei doamne profesoare! Deci, asta e baza problemei! Că s-a tăinuit șase zile, timp în care oamenii au continuat să vină în şcoală!

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică nu au putut fi contactaţi. Ieri trebuiau să vină rezultatele secvenţierilor pentru încă patru probe. Tabloul complet al focarului din Școala 28 este încă neclar.

Adriana Pistol, director INSP: Mie suficient, din punct de vedere epidemiologic, să spun că acele cazuri care au intrat în contact au aceeași tulpină. Nu cred că e o necesitate să mai cheltuim bani pentru secventiere.

Medicii atrag atenţia că dacă nu ţinem acum sub control noua tulpină, în martie ne vom confrunta cu un al treilea val, mult mai periculos.

Herman Berkovits, medic din Israel: E și mai gravă, face și mai multe boli grave și contaminarea se face foarte repede. Chiar într-un minut poți să te contaminezi!

Beatrice Mahler, director "Marius Nasta": Va trebui să facem acest diagnostic diferenţial pentru că va trebui la un moment dat să ştim care este impactul noii tulpini în populaţia din România.

Ieri, din 79 de probe secvenţiate într-un centru privat, 10 au ieşit pozitive la tulpina britanică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Răsturnare de situaţie în cazul focarului de coronavirus din Şcoala 28. Un profesor acuză că s-a încercat mușamalizarea situației