Antena Meniu Search
x

Reacția Patriarhiei Române, după ce Orban a anunțat că permite oficierea slujbelor religioase în biserici

Patriarhia Română a primit cu bucurie decizia autorităților de a permite oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor, se arată într-un comunicat remis Observator.

de Redactia Observator

la 16.06.2020, 18:00

Reacția Patriarhiei Române, după ce Orban a anunțat că permite oficierea slujbelor religioase în biserici
Accesul oamenilor în interiorul bisericilor va fi permis în timpul slujbelor
  • Ludovic Orban a afirmat că slujbele în interior vor fi permise cu un număr limitat de enoriași
  • Biserica va trebui să respecte regulile de natură sanitară

Ludovic Orban a anunțat marți că bisericile vor avea voie să oficieze slujbe, măsura fiind inclusă în pachetul de măsuri ce însoțește Hotărârea prin care se prelungește starea de alertă cu 30 de zile. 

Patriarhia Română a primit cu bucurie decizia intens așteptată și integral justificată a autorităților de a permite oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor, cu participarea credincioșilor, în condițiile respectării unor reglementări limpezi și încă necesare. 

Ca și până acum, Biserica Ortodoxă Română va respecta exemplar regulile de natură sanitară și le va reitera constant în recomandările pe care le va face credincioșilor săi”, se arată în declarația Patriarhiei. 

Citește și:

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Române Ortodoxe, subliniază că „este esenţial să recuperăm constant, dar cu discernământ, deplina normalitate a vieţii noastre sociale”.

Acest lucru ne privește pe fiecare în parte și ne solicită responsabilitatea personală. Credința autentică civilizează, rodește atenție morală, grijă și respect față de celălalt. De aceea, credința  onorează în cel mai înalt grad. Ca și respectarea ei”, a mai spus Bănescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Reacția Patriarhiei Române, după ce Orban a anunțat că permite oficierea slujbelor religioase în biserici