Antena Meniu Search
x

Video Recensământ 2022. Câți bani câștigă un recenzor pe teren şi ce face ca să-i găsească pe oameni acasă

Recensământul din uşă în uşă merge greu. În prima zi, doar 70.000 de persoane au completat chestionarele. Şi asta pentru că unii recenzori încă nu au primit tabletele, iar cei care au ieşit pe teren abia îşi intră în mână. În plus, sunt prea puţini oameni dispuşi să strângă datele românilor, deşi pot câştiga de şase ori salariul minim pe economie. 

de Redactia Observator

la 07.06.2022, 19:28

Vezi și

Cine a primit tabletele a ieşit deja pe teren, în speranţa ca va reuşi să recupereze întârzierea de o săptămână. Maria are de acoperit o zonă cu peste 600 de locuinţe, în sectorul 2 din Capitală. Ca să fie sigură că găseşte pe cineva acasă, şi-a anunţat vizitele din timp. 

Maria Balarianu - recenzor: Am alocat afişe pentru a anunţa cetăţenii în momentul în care ajung. 

Încercăm să ajungem după-amiaza, când toată lumea revine de la serviciu.  

În localitatea Leleşti, din Gorj, jumătate din populaţie a completat datele online. Cei care nu s-au priceput aşteaptă recenzorul la poartă. 

Pe acelaşi subiect

Reporter: Aşteptaţi şi dumneavoastră recenzorii?

Cetăţean: - Da, păi da, cu munca asta. Noi nu le avem cu gadgeturile, dar îi aşteptăm. E obligaţie cetăţenească.

Mihaela Chirea - recenzor: Trebuie să ne logăm la fiecare gospodărie, sălvăm informaţia necesară pentru a o transmite mai departe.

Un chestionar se completează în aproximativ 20 de minute. Recenzorii sunt obligaţi să se întoarcă la aceeaşi adresă până când vor găsi pe cineva acasă. 

Bogdan Drăghia - purtător de cuvânt RPL: Recenzorul are o legitimaţie, are o tabletă şi, foarte important, niciodată nu va veni cu un chestionar pe hârtie. De asemenea, recenzorul intră în locuinţă sau în curte doar dacă este invitat. 

Recensământul, start cu prea puţini recenzori

Între timp, primăriile încă mai caută personal. În Bucureşti, sunt 1651 de sectoare de recenzare şi e nevoie de tot atâţia recenzori. Deocamdată, s-au angajat mai puţin de jumătate.

Laurenţiu Paul Ştefan - coordonator recensământ Sector 3: Nu vin să se înscrie. Se plăteşte cu 7 lei pe chestionar de persoană şi cu 3,5 pe casă. 

Bogdan Drăghia - purtător de cuvânt RPL: Vom încerca să facem o campanie de atragere a persoanelor. Un recenzor poate ajunge şi până la 9.000 de lei să câştige în această perioadă. 

Recenzorii vor avea de vizitat peste 10 milioane de români, până pe data de 17 iulie, inclusiv pe cei care au completat greşit sau incomplet chestionarul online. Rezultatele provizorii ale recensământului vor fi anunţate în luna decembrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Veţi mai comanda de pe Shein şi Temu dacă vor creşte taxele?
Observator » Stiri sociale » Recensământ 2022. Câți bani câștigă un recenzor pe teren şi ce face ca să-i găsească pe oameni acasă