Antena Meniu Search
x

Recensământ 2022. Cum trebuie completat formularul pentru a nu primi amendă: ce trebuie trecut de fapt la "locul naşterii"

Institutul Național de Statistică vine cu precizări pentru recensământ. Pentru „locul nașterii” se ia în considerare locul de reședință al mamei în momentul în care a născut și nu localitatea unde se afla maternitatea, notează Mediafax.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 29.04.2022, 12:17

Recensământ 2022. Cum trebuie completat formularul pentru a primi amendă: ce trebuie trecut de fapt la "locul naşterii"
- Shutterstock

Recensământul populaţiei și locuințelor din România este realizat în conformitate cu normele stabilite de Comisia Europeană privind recensămintele, pentru a se asigura comparabilitatea datelor statistice la nivelul Uniunii Europene, precizează Institutul Național de Statistică. De aceea, chestionarul din România folosește definiția dată de Regulamentul Comisiei Europene, conform căruia Locul nașterii este „locul de reședință obișnuită al mamei în momentul nașterii sau, dacă nu sunt disponibile informații în acest sens, în funcție de locul în care a survenit nașterea”.

Recensământ 2022. Ce trebuie trecut la "locul naşterii"

Locul nașterii: „La <la locul nașterii: vei lua în considerare locul de reședință al mamei la momentul nașterii tale și nu localitatea unde se afla maternitatea, dacă acestea sunt diferite. Mai exact, dacă mama persoanei recenzate locuia în Ploiești, dar nașterea a avut loc într-o maternitate din București, atunci locul nașterii va fi considerat Ploiești.

Atunci când locul nașterii nu mai corespunde cu reședința ta actuală și se află în altă localitate din țară, nu uita să completezi și câmpul privind Localitatea componentă sau Satul, altfel nu se deschid întrebările următoare și nu se validează chestionarul. Completarea chestionarului de recensământ se face ușor dacă întrebările și informațiile ajutătoare din dreptul lor sunt citite cu atenție. De aceea, e util să îți aloci recensământului un timp în care te poți concentra”, transmite INS.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Stiri sociale » Recensământ 2022. Cum trebuie completat formularul pentru a nu primi amendă: ce trebuie trecut de fapt la "locul naşterii"