Antena Meniu Search
x

Video Recensământ 2022. Până la ce dată poţi răspunde la întrebările recenzorului pentru a nu primi amendă de 3.000 de lei

Este ultima săptămână în care ne putem autorecenza, dar platforma creată de Institutul Naţional de Statistică se blochează continuu. Din cauza numărului mare de accesări, site-ul oficial le dă bătăi de cap celor care vor să completeze formularul.

de Ioana Matei

la 10.05.2022, 14:51

Vezi și

Institutul Naţional de Statistică a anunţat că a recalibrat platforma, astfel încât să nu mai aibă probleme, aşa cum s-a întâmplat luni, din cauza numărului mare de accesări. 

În ultima săptămână, chestionarele completate pe platformă aproape că s-au dublat de la o medie de 125 de mii pe zi, la aproape 230 de mii. S-a ajuns astfel la 98 de procesoare care asigură funcţionarea platformei în prezent, faţă de 16 câte erau la începutul acestei autorecenzări.

Procentul de autorecenzare este de 37 la sută din populaţia ţintă de 19 milioane de locuitori. Asta înseamnă peste 7 milioane de români care s-au autorecenzat. 

Reprezentanţii INS spun că se aşteaptă să depăşeaşcă un procent de 40 la sută, cu 5 la sută mai mult faţă de ţinta pe care şi-au propus-o pentru această digitalizare a recensământului. 

Pe acelaşi subiect

Până la ce dată poţi răspunde la întrebările recenzorului pentru a nu primi amendă de 3.000 de lei

Cei mai mulţi dintre cei care s-au autorecenzat sunt din judeţele Braşov, Harghita, Covasna şi Teleorman. Judeţele în care interesul a fost mai scăzut sunt Iaşi, Suceava şi Bacău. 

Autorecenzarea se va încheia duminică, 15 mai la ora 24. După această dată, recenzorii vor ieși pe teren timp de două luni, pentru a merge la adresele de unde nu s-a trimis niciun chestionar.

În cazul în care refuzaţi să vă recenzaţi, riscaţi o amendă de până la 3000 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Recensământ 2022. Până la ce dată poţi răspunde la întrebările recenzorului pentru a nu primi amendă de 3.000 de lei