Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Reciclarea hainelor vechi, soluţia unui mediu mai curat. Cum putem scăpa de articolele pe care nu le mai purtăm

Peste 2.500 de litri de apă se folosesc pentru a se produce un singur tricou de bumbac. Impactul industrei textile asupra mediului este imens, iar datele oficiale ar trebui să ne facă pe fiecare dintre noi mai responsabili şi mai conştienţi de ce putem face pentru a reduce efectele negative. Reciclarea textilelor nu este o misiune imposibilă. În marile oraşe există containere speciale, iar ONG-urile de mediu vă ajută şi ele să scăpaţi de hainele vechi. 

de Cristina Oprea

la 31.01.2023 , 08:35

Dacă despre impactul devastator pe care plasticul sau alte ambalaje aruncate la întâmplare îl au asupra mediului s-a vorbit mult în ultimii ani, despre poluarea produsă de industria textilă nu se ştiu încă suficiente lucruri. 

De la producţie şi până la felul în care oamenii scapă de ele, hainele reprezintă al doilea mare poluator al planetei, susţin specialiştii. Ce nu ştiu mulţi e că pot fi folosite ca resursă. 

Cristina Oprea, reporter Observator: Am ales aici câteva haine vechi şi două perechi de încălţăminte ce îi rămăseseră mici fiicei mele. În loc să le ţin în dulap şi să îmi aglomerez spaţiul din locuinţă, am ales să le aduc aici. În felul acesta, mă asigur că vor avea o a doua viaţă.

Vezi și

Containere speciale pentru reciclarea hainelor vechi

Pe acelaşi subiect

În marile oraşe există containere speciale pentru reciclarea hainelor vechi. În Craiova, pe lângă pubelele pentru plastic, metal, hârtie sau sticlă au fost montate şi cele pentru textile. De aici, hainele sunt sortate şi repuse în piaţa second-hand sau transformate în lavete, umplutură pentru tapiţerii sau fibre pentru textile noi. Ce puteţi face dacă în localitatea dumneavoastră nu există centre de colectare?

Cristina Oprea, reporter Observator: Soluţia vine din online. Pe internet găsiţi o mulţime de ONG-uri care se ocupă cu colectarea, sortarea şi redistribuirea textilelor vechi. Activiştii de mediu au făcut chiar o hartă a reciclării şi ghid de bune practici care să vă ajute să fiţi prietenoşi cu mediul.

Marile magazine care vând haine sau centrele comerciale au şi ele puncte de reciclare. Pentru a înlesni procesul, e bine ca hainele să fie curăţate şi sortate.

Cristina Oprea Like

La 37 de ani, are deja mai mult de 15 ani de când lucrează în presă. A început la Gazeta de Sud. A făcut marketing şi comunicare în mass media, CSR, vânzări sau voluntariat în campanii umanitare.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Reciclarea hainelor vechi, soluţia unui mediu mai curat. Cum putem scăpa de articolele pe care nu le mai purtăm