Antena Meniu Search
x

Producție record de mere anul acesta. Agricultorii spun că n-au mai văzut pomi atât de încărcați de mulți ani

Vremea a ieşit din toate tiparele anul acesta, dar agricultorii se laudă cu producţii-record de mere. Pomii sunt încărcaţi cu fructe, iar producătorii spun că vor avea parte de cel mai bun profit din ultimii ani.

Vezi și

Vremea a ieşit din toate tiparele anul acesta, dar agricultorii se laudă cu producţii-record de mere. Pomii sunt încărcaţi cu fructe, iar producătorii spun că vor avea parte de cel mai bun profit din ultimii ani.

Vremea a ieşit din toate tiparele anul acesta, dar agricultorii se laudă cu producţii-record de mere. Pomii sunt încărcaţi cu fructe, iar producătorii spun că vor avea parte de cel mai bun profit din ultimii ani. Ba chiar de trei ori mai mare faţă de anul trecut. Asta doar dacă asociaţiile de fermieri îşi vor aduna forţele pentru a reduce livrările din străinătate. Return to index of stories...

În această livadă din Mărăcineni, judeţul Argeş, se numără deja primele roade ale acestui an. Merele sunt coapte şi sănătoase.

Câţiva culegători muncesc de dimineaţă până seara la strânsul recoltei. Este de trei ori mai mare decât cea de anul trecut.

Foarte bună, foarte bună producția, să ştiţi! Şi noi muncim! Facem cam 50, 60 de kilograme de persoană, să ştiţi!, spune una dintre femeile care strâng recolta.

Doar la Institutul Pomicol din Mărăcineni producţia de mere va depăşi 1.500 de tone anul acesta.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un kilogram de mere costă la Mărăcineni în jur de un leu şi 20 de bani. Spre sfârşitul anului preţul va mai scădea cu cel puţin 20 de bani, spun agricultorii.

Rămâne de văzut dacă producţia autohtonă bogată va mai reduce din importuri.

Trăim un paradox. Potrivit statisticilor europene, România ocupă locul doi în Uniunea Europeană la suprafaţa cultivată cu meri. Dar la producţie suntem abia pe locul şapte.

Asta se explică, spun specialiştii, prin faptul că multe plantaţii sunt vechi şi au producţii slabe.

Anul trecut am importat mere în valoare de peste 40 de milioane de euro. Cele mai mari importuri sunt din Polonia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Producție record de mere anul acesta. Agricultorii spun că n-au mai văzut pomi atât de încărcați de mulți ani