Antena Meniu Search
x

Nou record de infectări în Romania: 994 de noi cazuri în ultimele 24 de ore

Avem un nou record negativ. 994 de persoane au fost confirmate cu SARS COV-2 în ultimele 24 de ore. Sunt cele mai multe cazuri înregistrate de la începutul pandemiei şi până acum.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 21.07.2020, 16:26

Vezi și
  • 1.087 de pacienţi s-au externat la cerere.
  • A intrat în vigoare şi legea carantinei şi izolării.

Însă şi numărul pacienţilor cu COVID-19 care s-au externat la cerere a crescut -1.087. Între timp a intrat în vigoare şi legea carantinei şi izolării.

Aşa că persoanele care au ieşit din spitale vor fi reevaluate. Însă pentru a impune noile măsuri va fi mai greu, susţine ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru: Vom avea două sptămâni dificile pentru a impune acele măsuri de carantină, izolare în spital, izolare la domiciliu. Medicul face aceea evaluare clinica, bilologica si paraclinica. Dacă este asimptomatic propune DSP ului şi pacinetului externarea cu izolarea la domicilu în condiţiile în care pacientul vrea sau solicita in continuare pt a-şi urmări evoluţia poate ramane intrenat. Dacă refuză, atunci prin act administrativ, daca medicul curant indica aceea intrenare pt ca pacientul reprez pericol de transmitere, atunci se solicita DSPSului să dea acel act adminstrativ pt internare in continuare.

Ludovic Orban: Direcţiile de Sănătatae Publică, în baza unei decizii a ministrului vor emite decizii care să cuprinda pe de o parte obligativitatae izolării la domiciliu, pe de alta parte obligarivitatea reevaluării strării de sănătate prin diagnosticare. Urmând ca in cazul în cares s-au vindecat, norml sa iasa din izolare. Iar in cazul in care sunt pozitivi sa ramana 14 zile la domiciliu. Iar dacă au simptome care necesita internarea să se dispună prin deciziii ale directorilor DSP internarea in spital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Nou record de infectări în Romania: 994 de noi cazuri în ultimele 24 de ore