Antena Meniu Search
x

Recuperarea planorului prăbușit, o misiune aproape imposibilă

Recuperarea planorului prăbuşit în masivul Postăvaru pare o misiune la fel de grea ca şi localizarea lui

Vezi și

Recuperarea planorului prăbuşit în masivul Postăvaru pare o misiune la fel de grea ca şi localizarea lui. După ce epava a fost găsită ieri de un turist, anchetatorii au amânat pentru zilele următoare ridicarea fragmentelor de pe munte, din cauza vremii nefavorabile.

Doar trupul pilotului Mircea Crăciun a fost coborât de jandarmii montani. Rămân însă întrebările la care trebuie să răspundă anchetatorii. Cea a provocat tragedia şi de ce în era sateliţilor nu a fost posibilă localizarea aparatului şi a pilotului său.

Misterul planorului căzut în munţi începe să fie descifrat la aproape patru luni de la dispariţie. Anchetatori, criminalişti şi salvamontişti au urcat din nou pe munte, la locul prăbuşirii, care de ieri e păzit de jandarmii montani.

CITEȘTE ȘI:  Cadavrul pilotului Mircea Crăciun a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Braşov

Pe munte, în zona Muchia Cheii, bucăţi din planorul pilotat de campionul Mircea Crăciun sunt împrăştiate pe câteva sute de metri. Paraşuta deschisă a rămas agăţată de ramurile unui brad. Iar trupul pilotului era în cabină.

Pentru specialiştii în aviaţie, imaginile de la locul accidentului dau şi primele răspunsuri despre ce s-a întâmplat pe 6 august. Greu de înţeles este cum, în era interceptărilor şi sateliţilor, pilotul şi planorul lui nu au fost găsiţi. Deşi zona respectivă a fost verificată atât cu forţe la sol, inclusiv cu alpinişti, în zonele abrupte, dar şi cu elicoptere şi drone.

La multe întrebări vor răspunde anchetatorii. Deocamdată doar rămăşiţele pilotului au fost coborâte de pe munte. Criminaliştii şi jandarmii montani cara acum trupul lui Mihai Crciun către baza muntelui. Epava a ramas la locul prabuşirii. Ea va putea fi recuperata abia maine. Operaţiunea a fost amanata din pricina vremii nefavorabile. Recuperarea epavei nu e o misiune uşoară. Dacă vremea permite, un elicopter ar putea coborî epava de pe munte.Mircea Crăciun era unul dintre cei mai bine pregătiţi planorişti din ţară. Avea 56 de ani, era campion naţional şi avea un record personal de 700 de kilometri de zbor liber.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Recuperarea planorului prăbușit, o misiune aproape imposibilă