Antena Meniu Search
x

Rețete pentru Postul Crăciunului

Ce fac gospodinele în 40 de zile de post? Tot posibilul să încerce ceva nou în bucătărie! Numai şi numai cu legume, desigur. Un preparat ieftin, foarte rapid şi gustos vă prezentăm noi acum. E gata într-un sfert de oră

Vezi și

Ce fac gospodinele în 40 de zile de post? Tot posibilul să încerce ceva nou în bucătărie! Numai şi numai cu legume, desigur. Un preparat ieftin, foarte rapid şi gustos vă prezentăm noi acum. E gata într-un sfert de oră

Postul Crăciunului a început încă de ieri şi se termină pe 25 decembrie.

Ratatouille-ul nostru de post n-o să vă coste nici mulţi bani şi nici mult timp. Cel mult 30 de lei şi cel mult 15 minute. Începeţi să tocaţi legumele. Ceapa mai întâi, că-i mai tare decât toate.

Uleiul încins de măsline din tigaie e gata să-şi călească oaspeţii. Ceapa, ardeii, dovleceii, ciupercile, roşiile. Fix în ordinea asta. Doar că nu vă grăbiţi. După ce puneţi ardeii peste ceapă, faceţi o pauză de mirodenii.

Nici în următoarele 10-15 minute, legumele nu sunt lăsate în pace. Bucătarul nostru le întoarce pe toate părţile.

Roşiile, pe care le-am luat cu 6 lei kilogramul, se pun la urmă. Însă atenţie, le ţineţi în tigaie cel mult 5 minute. Iar în etapa finală, presărăm un secret.

Până să scoatem preparatul, mai adăugăm puţin sos de soia.

Cu siguranţă acum toată lumea vrea şi ceva dulce. Cum ar fi un ştrudel. Sau o plăcintă.

Vom face o foaie de aluat de post. Dovleacul se rade, se căleşte puţin cu zahăr, stafide, scorţişoară, se adaugă umplutura de dovleac, încă o foaie de plăcintă deasupra şi se introduce în cuptor.

E gata să ţinem tot postul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Rețete pentru Postul Crăciunului