Antena Meniu Search
x

Călătorii cu febră sau fără mască de protecţie nu pot călători cu transprotul public, în Iaşi

Odată cu instaurarea stării de alertă, în Iaşi s-au impus noi reguli în privinţa mijloacelor de transport în comun.

de Redactia Observator

la 19.05.2020, 11:30

Vezi și
  • Numprul de locuri este limitat.
  • Nu poţi urca dacă ai temperatură

În cele mai aglomerate staţii din oraş, angajaţii Companiei de Transport Public le măsoară călătorilor temperatura şi cei care au febră sau nu au mască de protecţie nu sunt lăsaţi să urce.

Dacă suntem în municipiul Iaşi şi optăm pentru transportul în comun trebuie să ne conformăm noilor reguli.

Dacă vrem să urcăm în autobuzele sau tramvaiele din Iaşi trebuie întâi să acceptăm să ne fie măsurată temperatura, iar aceasta nu trebuie să depăşeasă 37,3 grade Celsius. 

Noile reguli au ca scop prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus. Chiar dacă din data de 15 mai avem o relaxare a restricţiilor, un al doilea val al virusului sperie pe toată lumea.

Andreea Barna, purtător de cuvânt CTP Iaşi: Transportul public în comun este pentru toată lumea, nu mai sunt restricţii, nu mai sunt programe în care pot să circule cetăţenii. Ne dorim să nu avem nici un călător în mijloacele de transport public care să fie deja infectat cu acest virus şi bineînţeles continuăm de fapt prin aceste măsuri limitarea răspândirii virusului.

Iar măsurarea temperaturii nu este singura regula pe care trebuie să o respecte cetăţenii. De asemenea, călătorii nu pot urca fără mască de protecţie medicală sau improvizată care să le acopere nasul şi gura.

În autobutele şi tramvaiele din Iaşi se poate urca în limita numărului de locuri de pe scaune. De asemnea, pot sta şi câteva persoane în picioare, însă trebuie să respecte distanţa între ei, indicată de semne.

Chiar dacă iniţiativa a fost aplaudată de unii cetăţeni, alţii au ales să critice deciziile luate.

Ușile din faţă ale autobuzelor și tramvaielor vor rămâne în continuare blocate pentru a-i ține pe călători departe de șoferi și vatmani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Călătorii cu febră sau fără mască de protecţie nu pot călători cu transprotul public, în Iaşi