Antena Meniu Search
x

Autorităţile vor să impună reguli noi pentru şoferii implicaţi în accidente

Se pregătesc reguli noi pentru şoferii implicaţi în accidente! Decontarea directă pentru asigurarea RCA ar putea deveni obligatorie!

de Redactia Observator

la 16.09.2019, 21:02

Vezi și

Se pregătesc reguli noi pentru şoferii implicaţi în accidente! Decontarea directă pentru asigurarea RCA ar putea deveni obligatorie!

Practic, prin decontarea directă în cazul unui accident, şoferul păgubit va fi despăgubit prin propria asigurare RCA şi nu prin poliţa celui care a provocat accidentul, aşa cum se întâmplă acum. 

În acest moment, decontarea directă este opţională - aşa că doar şoferii care au optat la încheierea poliţei RCA pentru acest serviciu îşi pot repara maşina pe banii companiei la care au poliţa, urmând ca firma respectivă să îşi recupereze banii de la societatea celui care a provocat accidentul.

Modificarea, deocamdată doar o intenţie a Autoritaţii pentru Supraveghere Financiară, e practic o simplificare a procedurilor.

În primele şase luni ale anului 2019, s-au încheiat un număr de 120.000 de poliţe RCA cu decontare directă, dintr-un total de 6.100.000 de poliţe încheiate, care reprezintă undeva la 0,02%.

Tariful de primă pentru decontarea directă este stabilit de către fiecare societate de asigurare în funcţie de criteriile societăţii de asigurare astfel că poate varia de la 20 de lei la peste 400 de lei.

Brokerii spun că durata de soluţionare a dosarelor pentru cei ce deţin o poliţă cu decontare directă durează semnificativ mai puţin decât în cazul unei asigurări normale.

Rămâne însă de văzut când şi sub ce formă proiectul va deveni obligatoriu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Autorităţile vor să impună reguli noi pentru şoferii implicaţi în accidente