Antena Meniu Search
x

Reguli pentru siguranța copiilor care merg pe bicicletă

Sunt din ce în ce mai mulţi biciclişti în trafic. Benzi sau piste speciale pentru mopede sunt mai mult în proiectele primăriilor. Aşa că fiecare circulă pe unde-apucă şi cum apucă.

Vezi și

Sunt din ce în ce mai mulţi biciclişti în trafic. Benzi sau piste speciale pentru mopede sunt mai mult în proiectele primăriilor. Aşa că fiecare circulă pe unde-apucă şi cum apucă.

Suntem în centrul Bucureştiului, într-o zi de weekend. Oraşul nu duce lipsă de biciclişti. 

Un tată şi fiul lui coboară de pe bicicletă la trecerea de  pietoni. Exact cum spun şi regulile de circulaţie pentru biciclişti. Dar ce se întâmplă mai departe este greşit. Când ajunge pe trotuar, copilul se urcă înapoi pe bicicletă. Poliţiştii spun că puţini părinţi ştiu faptul că cei mici au voie să circule pe drumuri publice, trotuare şi chiar pe piste speciale doar dacă au peste 14 ani. 

Pentru siguranţa celor mici, poliţiştii nu le recomandă să-i lase pe stradă. Ci doar în parc. 

Ramona Cozma, reprezentant Direcţia Rutieră:

Ca să putem să circulăm cu bicicleta, pe drumurile publice, trebuie să avem vârsta de 14 ani împlinită. După care să circulăm cât mai aproape de partea dreaptă, marginea din dreapta a părţii carosabile şi toate celelalte reguli de circulaţie aplicabile participanţilor la trafic. 

Liviu Zorilă, coordonator proiect educaţie rutieră:

Din păcate, România este pe primele locuri în ceea ce priveşte accidentele rutiere în care sunt implicaţi copiii.

Bicicliştii trebuie să aibă şi echipamante complete. Cască, genunchiere şi cotiere. 

Alstfel, vieţile lor sunt puse în pericol. Iar asta se vede şi în statistici oficiale. 

O analiză a Consiliul European pentru Siguranta Transportului arată că, în România sunt 17 decese la un milion de copii, de 3 ori mai mult decât media europeană.

Bianca Lăscoi, reprezentant proiect educaţie rutieră:

Vrem să comunicăm că şi părinţii trebuie să le spună acasă şi să le repete constant regulile de circulaţie, pentru că de multe ori la şcoală ni s-a întâmplat ca copiii să ne spună, da, eu trec pe verde, dar mami nu aşteaptă şi mai trecem câteodată şi pe roşu. 

300 de copii au învăţat ce reguli trebuie să respecte atunci când merg pe bicicletă.

Copiii mai mici de 14 ani nu pot fi sancţionaţi dacă ies cu bicleta pe drumurile publice.  Legea nu prevede amenzi nici pentru părinţii lor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Reguli pentru siguranța copiilor care merg pe bicicletă