Antena Meniu Search
x

Reguli stricte la slujbele din biserici. Sărutarea icoanelor este interzisă

Noul val de relaxare anunţat de Guvern aduce o veste multaşteptată de milioane de credincioşi. De vineri seara, vor putea participa la slujbe în biserică. Dar noua libertate vine cu noi ritualuri ce vor trebui respectate cu sfinţenie la rugăciunile colective.

de Redactia Observator

la 17.06.2020, 23:02

Vezi și
  • Slujbele pot fi reluate în interiorul bisericilor
  • Sărutarea icoanelor, strict interzisă

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR - Este un gest de profundă normalitate revenirea credincioșilor în biserică. Este firesc, dar presupune și o responsabilitate personală.

La Mănăstirea Caşin din Capitală, prima slujbă după relaxarea restricţiilor va avea loc vineri, la ora 17.

Gabriel Cazacu, preot Mănăstirea Caşin - A fost o provocare pentru noi toti sa stam afara, sa ploua, sa bata vantul, insa credinta, rabdarea si toata intelepciunea credinciosilor au izbandit.

La intrarea în biserică, fiecare credincios va trebui să se igienizeze cu dezinfectant, iar cei care au semne de boală nu vor fi lăsaţi să participe la slujbă.

Reguli de igienă și distanțare socială în biserici

Credinciosii vor trebui să respecte, în continuare, câteva reguli, dacă vor să vină la slujba din interiorul bisericilor. Distanța de 2 metri este esențială și ea va limita și numărul de oameni prezenti la slujbă, în funcție de mărimea Naosului. Mai mult, intrarea în biserica rămâne conditionată de purtarea măstii și a mănușilor de protectie.

Sărutarea icoanelor rămâne strict interzisă, iar împărtăşania se va face doar individual, în timpul săptămânii, şi nu la sfârşitul Liturghiei, aşa cum eram obişnuiţi.

Gabriel Cazacu, preot Mănăstirea Caşin - Păstrăm aceste recomandări mai vechi, adică în timpul săptămânii duhovnicul care îi programează pe fii duhovniceşti şi ne întâlnim în timpul săptămânii şi ne împărtăşim, repet cu o programare prealabilă.

Cu toate că regulile sunt destul de stricte, cei mai mulţi dintre credincioşi spun că e important să avem şi grijă unii de alţii.

În continuare, la slujbele pentru nunţi şi botezuri vor putea intra în biserică maximum 16 persoane.

Vestea fost primită cu bucurie de către cleciri, care au subliniat încă de la început importanţa redeschiderii bisericilor pentru credincioşii.

Regulile impuse până acum pentru rugăciunea individuală, în interiorul bisericilor, devin acum reguli oficiale pentru cei care vor să participe la rugăciunea colectivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Reguli stricte la slujbele din biserici. Sărutarea icoanelor este interzisă