Antena Meniu Search
x

Transportul în comun se va efectua după reguli stricte, din 15 mai (Video)

Aglomeraţia de la metrou şi îmbulzeala din autobuze vor deveni istorie. Reluarea transportului în comun va fi testul suprem în procesul de relaxare. Săptămâna viitoare, autobuzele, tramvaiele, metroul și companiile aeriene vor primi din nou milioane de pasageri. 

Valentin Stan
de Valentin Stan

la 11.05.2020, 20:14

Vezi și
  • Călătorii, obligați să poarte măști de protecție în transportul în comun.
  • Companiile aeriene ar urma să reia anumite zboruri, din 15 mai.

Fără mască și mănuși nu vom putea să călătorim, iar dacă mijlocul de transport este deja plin va trebui să mai așteptăm în stație. 

Metroul va fi primul mare test pe care bucureștenii și autoritățile îl vor da săptămâna viitoare.

De luni, multe companii își vor relua activitatea, iar subteranul va redeveni furnicar cu reguli de distanțare sociale obligatorii.

Suntem la stația Piața Victoriei. Probabil vă amintiți imaginile filmate aici înainte de starea de urgenţă.

Aceste scene sunt foarte aproape să devină istorie. Pe toate peroanele va trebui să pastrăm o distanţă de minimum un metru faţă de ceilalți călători. Dacă această regulă nu se va putea aplica din cauza aglomerației, atunci paznicii și polițiștii nu îi vor mai lăsa pe călători să coboare la metrou până când oamenii de aici nu se urcă în garnituri.

Angajatorii ar trebui să modifice programul în aşa fel încât angajații să vină la birou la ore diferite. Altfel, riscăm să aşteptăm zeci de minute în staţie.

Cu aceeași problemă se confruntă și Societatea de Transport București. Autobuzele și tramvaiele vor circula cu jumătate din capacitatea maximă de pasageri. La fel ca la metrou, călătorii trebuie să păstreze distanţa de cel puțin un metru faţă de ceilalți. Controlorii şi polițiștii locali se vor asigura că pasagerii respectă noile reguli.

Mihai Teodorescu, șef Direcția Transporturi Primăria București: Vor face controale inopinate pentru îndrumarea călătorilor și pentru a atrage atenția asupra acestor măsuri. O să îi vedeți foarte, foarte des.

După 15 mai, companiile aeriene plănuiesc să reia o parte din zboruri. Reguli stricte vor fi și în aeroporturi.

În parcarea de lângă Terminalul Plecări, locul mașinilor va fi luat de corturi pentru triaj. Vor fi șase la număr, iar aici va fi măsurată temperatura pasagerilor. Aceștia vor completa o declarație pe proprie răspundere. Mai departe, vor merge către aeroport grupați.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Reguli noi sunt în toată ţara.

Dacă până acum, Regia de transport din Craiova a restricționat accesul în autobuz pe ușa din față, noile reguli prevăd îmbarcarea doar pe aici. Practic, pe cea mai îngustă dintre cele trei uşi ale autobuzului.

Nici călătoria cu trenul nu va mai fi la fel.

Pasagerii vor avea obligația să poarte mască pe întreaga durată a călătoriei. Biletele vor fi vândute după principiul un loc liber, unul ocupat și nu se vor putea cumpăra bilete fără loc rezervat. 

De asemenea, va fi interzisă introducerea vagoanelor de tip restaurant.

Restricţiile au fost propuse de Ministerul Afacerilor Interne și Institutul Național de Sănătate Publică. La finalul săptămânii, autoritățile vor anunța lista finală a măsurilor luate în timpul stării de alertă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Transportul în comun se va efectua după reguli stricte, din 15 mai (Video)