Antena Meniu Search
x

Igiena nu e în meniul multor restaurante! O simplă gustare poate însemna, în unele cazuri, boală sigură

Masa în oraş poate fi boală pe bani frumoşi. De la începutul anului, zeci de români s-au plâns de neregulile din restaurante şi fast-food-uri. După ce primesc sancţiunile, comercianţii îşi reiau însă activitatea şi pun din nou sănătatea clienţilor în pericol.

Vezi și

Masa în oraş poate fi boală pe bani frumoşi. De la începutul anului, zeci de români s-au plâns de neregulile din restaurante şi fast-food-uri. După ce primesc sancţiunile, comercianţii îşi reiau însă activitatea şi pun din nou sănătatea clienţilor în pericol.

În imagini se vede clar cum angajatul acestui fast-food pregateste sandvisuri si alte produse clientilor fara sa poarte manusi. Ba mai mult, tot el da rest clientilor, ignorând orice fel de regula de igiena. 

De la începutul anului, la nivelul municipiului Bucuresti s-au înregistrat un numar de peste 170 de reclamatii care vizau serviciile de alimentatie publica. Adica fast-food-urile, cantinele si restaurantele. 

Partea de bucatarie, ca personalul nu poarta echipament de protectie, ca legumele nespalate se tin în acelasi spatiu frigorific cu materia prima carne, peste sau semifrabricate. 

Nereguli grave, care atrag dupa sine si sanctiuni pe masura. 

În functie de spete - partea de informare amenda poate sa ajunga pâna la 10 mii de lei cu masura de oprire temporara sau se dispune încetarea practicii comerciale incorecte. 

Angajatii trebuie sa respecte niste reguli foarte stricte, de la investigatii medicale obligatorii, pâna la activitatea lor de zi cu zi. De exemplu, putem sa facem diverse toxiinfectii alimentare cu e coli care este extrem de raspândita si care se transmite extraordinar de usor prin lipsa de igiena. 

Si inspectorii Autoritatii Nationale pentru Siguranta Alimentelor au primit plângeri de la consumatori de la începutul anului. 

"În decursul anului 2017 au fost înregistrate un numar de 11 sesizari, la unitati de alimentatie publica, la care s-au constatat nereguli privind conditii de depozitare, de întretinere a spatiilor si igiena, dar si de etichetare". În 9 situatii s-au aplicat sanctiuni în baza legii. 

Pâna acum nu stim însa ce unitati au fost controlate, unde s-au descoperit neregulile si care sunt locurile pe care ar trebui sa le evitam atunci când iesim în oras. 

În timp ce autoritatile noastre au nevoie de zile în sir pentru a raspunde unor simple întrebari cu privire la igiena din restaurante, ei bine în Franta Ministerul Agriculturii si-a asumat public acest lucru si a lansat un site prin care monitorizeaza peste 1.850 de restaurante. 

Mai exact, autoritatile franceze îi informeaza pe cetateni, în urma unor controale, care sunt locurile de evitat atunci când ies sa ia masa în oras. Demersul public este si util. 

Anul trecut peste 28 de unitati din Capitala au fost amendate de inspectorii sanitari pentru nerespectarea regulilor de igiena. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Igiena nu e în meniul multor restaurante! O simplă gustare poate însemna, în unele cazuri, boală sigură