Antena Meniu Search
x

Regulile nu sunt făcute pentru toţi. Trenuri aglomerate chiar și pe timp de pandemie

Regulile nu sunt făcute pentru toţi. O arată reporterul Observator, care a mers cu trenul de la Craiova la Bucureşti. Oamenii uită de mască sau o poartă sub nas, iar dezinfectantul la toaleta din vagoane lipseşte cu desăvârşire. Şi asta în condiţiile în care Craiova are o rată de infectare de 4,24 la mie.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 30.10.2020, 23:29

Vezi și
  • Trenurile sunt uneori neîncăpătoare, chiar și pe timp de pandemie
  • Caracal este orașul cel mai afectat de coronavirus, din județul Olt

Călătoria începe cu o întârziere. Jumătate de oră, oficial. Dincolo de geamul ghișeului, masca este opțională. Angajatele CFR trag accesoriul peste nas doar când sesizează că sunt filmate.

La toaletă, un călător enervat de întârziere începe un scandal. Refuză să plătească a doua oară o taxă de doi lei pentru a folosi baia. Nici angajata de aici nu poartă mască.

Trenul este plin, nici vorbă de distanţare fizică. Majoritatea oamenilor respectă regulile, dar sunt şi destule excepții. La toaleta trenului nu există dezinfectant.

În stația Caracal, singurii care poarta mască pe peron sunt călătorii. Asta deși, dintre toate localităţile din Olt, orașul este cel mai afectat de pandemie - rata îmbolnăvirilor de aici a depăşit, încă din 16 octombrie, trei cazuri confirmate la mia de locuitori.

În timp ce pe site, CFR recomandă păstrarea distanței, sunt vândute toate biletele. Regula de distanţare socială "un loc liber, un loc ocupat", introdusă în starea de urgenţă, nu se mai aplică pe trenurile CFR Călători. Aproape niciunul dintre locurile din vagon nu mai este liber. 

Patru ore a făcut trenul de la Craiova la Bucureşti. La final, călătorii s-au îmbulzit spre ieşire.

Până la ora difuzării acestui material, CFR nu a comentat modul în care decurge o călătorie pe timp de pandemie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Regulile nu sunt făcute pentru toţi. Trenuri aglomerate chiar și pe timp de pandemie