Antena Meniu Search
x

Polițiști din toată țara, detașați pe litoral pentru a supraveghea respectarea regulilor de protecție sanitară

Mica relaxare ne lasă, de fapt, cu marile restricţii! A patra etapă a planului de relaxare nu schimbă cu mult ceea ce ştiam deja. Restaurantele rămân închise, din cauza numărului mare de infectări raportate în ultimele zile.

de Redactia Observator

la 01.07.2020, 20:56

Vezi și
  • Controalele se vor înteții pe litoral, în special pe plaje și la terase.
  • Peste 27.000 de români s-au infectat cu noul coronavirus, până acum.

Guvernul a modificat hotărârea privind starea de alertă și a introdus noi măsuri în ceea ce privește regulile de distanțare fizică și protecție sanitară. A fost mărit numărul de persoane care pot practica sportul în aer liber în grupuri de la șase la zece persoane. Este permisă organizarea și desfășurarea de traininguri și work-shopuri cu un număr de participanți de maxim 20 de persoane.

Au fost reglementate activitățile pentru personalul din cadrul domeniilor de ordine publică și apărare, cu participarea a maximum 200 de persoane și pentru desfășurarea evenimentelor organizate de corpul diplomatic se impune păstrarea regulilor de distanțare fizică cu asigurarea unui spațiu de patru metri pentru fiecare participant. Rămân închise restaurantele, locurile de joacă din parcuri, cinematografele și sălile de spectacole și piscinele interioare. 

În ziua în care România aştepta noi măsuri de relaxare, ministrul de Interne anunţă "restricţii" pe litoral. După ce atât turiştii, cât şi agenţii economici au părut că ignoră măsurile de protecţie împotriva noului coronavirus, poliţiştii vor intensifica controalele în staţiuni. Misiunea lor este să se asigure că regulile sanitare impuse de pandemie sunt respectate. 

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne: Am văzut imaginile. Tocmai din acest motiv am detașat polițiști din țară. O să fie prezenți în stațiune, o să explice oamenilor că nu e bine să încalce regulile de protecție sanitară.

Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța: Este vorba de 182 de polițiști în fiecare lună. Deci două luni a câte 182 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale și criminalistică.

De controale riguroase nu vor scăpa nici administratorii plajelor şi nici proprietarii teraselor. 

Distanţarea fizică şi doar patru oameni la o singură masă sunt regulile des încălcate pe litoral. Managerii teraselor se pot trezi cu unități închise, dacă au mai multe abateri și asta pentru că verificările se vor înteți. 

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne: Operatorii economici care încalcă regulile vor avea autorizația de funcționare suspendată. Sper să nu se ajungă în situația în care să se închidă plaje. Eu, unul, o să plec în vacanță, dar stau în țară, în Banatul de munte, nu l-am văzut de 4-5 luni. 

Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 27.296 de cazuri de persoane infectate cu COVID–19. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 326 de noi cazuri de îmbolnăvire şi 16 decese. Iar în secţiile de terapie intensivă sunt internaţi 222 de bolnavi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Polițiști din toată țara, detașați pe litoral pentru a supraveghea respectarea regulilor de protecție sanitară