Antena Meniu Search
x

Patronii de restaurante solicită redeschiderea integrală, pentru relansarea economiei

Ne-am putea petrece starea de alertă la terasă. Românii ar putea ieşi la o masă în aer liber, după două luni de izolare. Deputaţii au venit astăzi cu această propunere-surpriză pe care au trecut-o în lege.

de Redactia Observator

la 13.05.2020, 20:36

Vezi și
  • Din 15 mai autoritățile ar putea permite doar redeschiderea teraselor.
  • 97% dintre companiile din industria ospitalității au fost afectate de pandemia de coronavirus.

Şi asta deşi premierul, preşedintele şi ministrul de Interne au anunţat în repetate rânduri că terasele nu se vor deschide imediat ce ieşim din starea de urgenţă.

La parterul casei sale, Simona şi-a deschis, în urmă cu doi ani, un restaurant. Înainte de criza coronavirusului, localul era plin de clienţi. De două luni de zile funcţionează în regim take away. Face şi livrări la domiciliu. Speră însă ca lucrurile să se schimbe o dată cu încetarea stării de urgenţă. Știe deja cum va arăta localul ei în "noua normalitate".

Simona Oprea, proprietară restaurant: Vom înjumătăți mesele pe care le aveam înainte la terasă și vom avea o distanță mai mare de un metru și jumătate. Poate chiar de doi metri și jumătate. Termometrul deja l-am comandat. Avem mănuși, măști, personalul e ok.

Printre câteva dintre regulile pe care patronii de terase e posibil să fie obligați să le respecte odată cu starea de alertă se numără păstrarea unei distanțe de cel puțin 1,5 metri între două mese.

Sau să monteze pereți de plexiglas, așa cum au făcut multe terase în străinătate.

Simona Oprea, proprietară restaurant: Ne-am gândit la asta și noi. E o investiție pe care putem să o facem. Dar nu aș vrea să o facem și după să nu fie cazul.

Proprietarii din Centrul Vechi cer guvernanților să deschidă şi restaurantele, nu doar terasele.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

40 de mii de companii sunt numai în industria ospitalităţii. Afacerile au fost afectate în proporţie de 97 la sută. Doar trei la sută din pieerderi sunt acoperite prin livrări la domiciliu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Patronii de restaurante solicită redeschiderea integrală, pentru relansarea economiei