Restaurantul, inamicul dietei
Savanţii au ajuns la concluzia că, în momentul în care luăm cina împreună cu prietenii, avem tendinţa de a mânca mai mult şi de a bea mai mult. Desigur, proprietarii de restaurante au partea lor de vină. Ştiu cum să ne prezinte felurile de mâncare, ştiu în ce pahare să ne servească băutura, ştiu până şi ce lumină ne-ar putea determina să uităm de dietă.
Savanţii au ajuns la concluzia că, în momentul în care luăm cina împreună cu prietenii, avem tendinţa de a mânca mai mult şi de a bea mai mult. Desigur, proprietarii de restaurante au partea lor de vină. Ştiu cum să ne prezinte felurile de mâncare, ştiu în ce pahare să ne servească băutura, ştiu până şi ce lumină ne-ar putea determina să uităm de dietă.
Cel mai dificil lucru pentru un om aflat la cură de slăbire este să iasă la cină cu prietenii. Nu poţi să comanzi o salată, în timp ce comesenii aleg cele mai savuroase preparate şi nici nu poţi să bei apă plată cu lămâie, în timp ce în paharele celorlalţi se află cel mai bun vin. Aşa că vă alegeţi din meniu un "ceva" anume, care vă place mult, mai ales că - privind în jur - aţi remarcat că porţiile sunt foarte mici.
Acelaşi lucru se întâmplă şi cu băutura. Depinde de pahar. 50 de mililitri de alcool arată într-un fel dacă sunt turnaţi într-un pahar înalt şi subţire şi în cu totul alt fel dacă ne sunt serviţi într-un pahar cu gură largă.
Bineînţeles, niciun nutriţionist nu ne va recomanda să renunţăm la ieşirile cu prietenii. Cura de slăbire nu trebuie să ne distrugă viaţa socială. Dar este bine să cunoaştem micile capcane din restaurante, pentru a evita să ne abatem prea mult de la dietă
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰