Antena Meniu Search
x

Restricţii în municipiul Iaşi, după ce rata de infectare a trecut de 6 la mie. Prefect: "Am ajuns într-o astfel de situaţie nedorită mult prea repede"

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a impus, marţi, noi restricţii în municipiul Iaşi, după ce rata de infectare a ajuns la 6,58 la mie. Sunt interzise anumite activităţi, iar altele sunt permise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală. În weekend, între orele 20:00 - 05:00, este restricţionată circulaţia în afara locuinţelor.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 05.10.2021, 19:29

Piaţa Unirii din Iaşi, România
Piaţa Unirii din Iaşi, România - Profimedia

”Având în vedere că în municipiul Iaşi, rata de incidenţa cumulată a cazurilor de SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 locuitori (n.r. 6,58), Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a dispus o serie de măsuri preventive”, a transmis, marţi, Prefectura Iaşi. Măsurile dispuse vizează activitatea operatorilor economici, organizarea diferitor evenimente, dar şi circulaţia persoanelor în afara locuinţei, în weekend.  

Prefectul din Iaşi: ”Am ajuns într-o astfel de situaţie nedorită mult prea repede”

”Am ajuns într-o astfel de situaţie nedorită mult prea repede şi asta demonstrează că toate avertismentele epidemiologilor au fost corecte: acest virus este deosebit de periculos din prisma gradul său neobişnuit de ridicat de răspândire. Este foarte contagios şi viteza de răspândire este cea care conduce la rate mari de infectare şi la aglomerarea spitalelor. Avem nevoie să ne păzim, de aceea CJSU Iaşi a hotărât instituirea acestor măsuri sanitare preventive suplimentare cu scopul de a domoli răspândirea virusului. În acelaşi timp, avem în continuare opţiunea de a ne vaccina şi îndemn populaţia care nu a făcut încă vaccinul să aibă încredere că este opţiunea cea mai bună şi să se vaccineze. Trebuie să facem tot ce ne stă în puteri să depăşim această situaţie pandemică. Prevenţia şi vaccinarea – acestea sunt singurele noastre opţiuni certe”, a declarat Marian Grigoraş, prefectul judeţului Iaşi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi reciclat până acum ambalaje prin sistemul garanţie - returnare?

Observator » Stiri sociale » Restricţii în municipiul Iaşi, după ce rata de infectare a trecut de 6 la mie. Prefect: "Am ajuns într-o astfel de situaţie nedorită mult prea repede"