Antena Meniu Search
x

Ziua în care am doborât două recorduri în pandemie. Nu mai sunt locuri libere la ATI în spitalele din România

În ziua în care am atins cel mai mare număr de infectări de la începutul pandemiei am mai doborât un record - zero paturi la ATI COVID în toată țara.

de Redactia Observator

la 05.10.2021, 13:55

Ziua în care am doborât două recorduri în pandemie. Nu mai sunt locuri libere la ATI în spitalele din România
Spital ATI Covid - Hepta

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi, că nici în judeţe şi nici în Bucureşti nu mai sunt paturi ATI libere pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2. "În data de 5 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1453 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19, potrivit news.ro.

În Bucureşti sunt avizate de DSP 313 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 130 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19, dintre care 55 sunt în Bucureşti. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale", a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Astfel, 1.480 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. "Atât la nivel national, cât şi în Municipiul Bucureşti nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2", a precizat sursa citată.

Conform GCS, se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. "Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare", a arătat aceeaşi sursă.

Nou record de cazuri noi de Covid în România: Peste 15.000 în 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 15.037de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 2.515 sunt în Bucureşti. Acesta este cel mai mare bilanţ zilnic de la începutul pandemiei. În ultimele 24 de ore, 252 de persoane au decedat. La ATI sunt internaţi 1.480 de pacienţi cu COVID-19.  407 copii cu COVID-19 sunt în spital, 22 dintre ei fiind la ATI. Doar şapte judeţe mai au coeficientul infectărilor cumulate sub 3.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Ziua în care am doborât două recorduri în pandemie. Nu mai sunt locuri libere la ATI în spitalele din România