Antena Meniu Search
x

Restricţiile impuse din cauza coronavirusului îi fac pe comercianţi să îngheţe în pieţele deschise

Comercianţii care vând în pieţe simt cel mai acut venirea frigului. Obligaţi să îşi vândă produsele doar în pieţele deschise, oamenii îşi pun pe ei câte cinci straturi de haine pentru a rezista la temperaturile care au scăzut şi sub limita îngheţului. Spun că nu vor mai rezista mult. Nici ei, dar nici marfa care se strică pe tarabe.

de Redactia Observator

la 23.11.2020, 08:31

Vezi și
  • Comercianţii, obligaţi să se îmbrace cu multe haine pentru a rezista frigului.
  • Marfa comercianţilor, în pericol să se strice pe tarabe.

Sunt minus trei grade noaptea în Braşov, însă temperatura resimţită este de minus 7 grade. Nici nu e de mirare că şi parbrizul maşinilor a îngheţat. Despre oameni, ce să mai vorbim?

O femeie vinde marfa în piaţă şi, ca să reziste, s-a îmbrăcat foarte gros. De fapt, toţi producătorii de la tarabe îşi pun pe ei multe cojoace. Stau în frig într-o hală în care doar acoperișul mai există, după ce a fost impusă decopertarea laterală ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Oamenii spun, însă, că şi legumele îngheaţă: "Toate astea aici dacă nu le înveleşti, nu îngheaţă aici, că se face curent cu tirajul de colo-colo. Şi îi arunci în colo că...Dacă vine un pic căldură se cunoaşte că curge apa din ei".

Situaţia este aceeaşi şi în Târgu Mureş: "Uitaţi, pături! Şi de aci punem folie. Seara, când plec, îl acopăr cu celofan ca să fie asigurat. Că dacă nu... Aşa, le asigurăm bine, punem pături mai multe şi cu folie ca să nu îngheţe, să le salvăm".

Femeia spune că îşi vinde legumele în această piaţă de peste 20 de ani, dar ca acum n-a fost niciodată: "Uite, 500 de kilometri, venim ca să vindem marfa şi nu putem s-o vindem. Dacă se duce lumea la magazinele mari? De ce le ţine pe alea deschise şi piaţa a zis că o închide?".

Majoritatea producătorilor spun că, dacă temperaturile vor mai scădea, nu vor mai veni la piaţă cu marfă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Restricţiile impuse din cauza coronavirusului îi fac pe comercianţi să îngheţe în pieţele deschise