Antena Meniu Search
x

Resturi de carne, piele şi lipici! Ingredientele unor produse vândute ca mezeluri pentru copii

Crenwurşti pentru copii. Aşa sunt promovate semipreparatele care îi îmbolnăvesc pe cei mici.

Vezi și

Crenwurşti pentru copii. Aşa sunt promovate semipreparatele care îi îmbolnăvesc pe cei mici. Crenwurştii conţin o enzimă folosită pentru a lipi bucăţile de carne. Astfel, preparatele arată mai bine şi sunt mai uşor de vândut. Nu contează că, un consum excesiv, i-ar trimite pe cei mici direct la spital. Deşi enzima a fost interzisă de Parlamentul Europea, în România încă se mai foloseşte.

Fără să ştie ce conţin, clienţii cumpără cam tot ce găsesc pe rafturi. Mai ales dacă pe etichetă este menţionat că produsul nu conţine e-uri sau conservanţi. De exemplu, aceşti crenwurşti sunt destinaţi copiilor, deşi în compoziţia lor găsim o enzimă controversată şi interzisă la nivelul Uniunii Europene. Transglutaminaza.

Mai grav, controversata enzimă poate provoca şi boli autoimune. Creşte intoleranţa la gluten şi hipersensibilitatea alimentară. Producătorul crenwurştilor spune însă că utilizarea ei nu este ilegală.

Lipiciul de carne este cunoscut în domeniul alimentar de peste două decenii, dar abia în ultimii 4 ani organizaţiile care promovează mâncarea sănătoasă au contestat folosirea enzimei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Resturi de carne, piele şi lipici! Ingredientele unor produse vândute ca mezeluri pentru copii