Resturile de pui, din ce in ce mai cautate de romani
Spate de pui, oase si gat. Sunt resturi de pasare care au mare succes in randul romanilor. Pentru ca sunt foarte ieftine. Un kilogram costa cativa lei. De saracie, oamenii cumpara ceea ce pana acum trei ani ajungea la cosul de gunoi.
Ajunsi in fata rafturilor de cumparaturi, cei mai multi dintre romani aleg mancarea in functie de pret. Calitatea ramane, insa, pe locul doi. Asa se face ca preparatele ieftine din carne de pui au cele mai mari vanzari.
Cinci lei costa un kilogram de spate si aripi de pui, iar gatul nu depasesete patru lei kilogramul. Aceste produse, inainte de criza, erau trimise la distrus sau ajungeau hrana pentru animale.
Carnea de pui romanesc este foarte apreciata de straini. In ultimii anii cererea de pe piata internationala a crescut foarte mult. Asa se face ca anul trecut exporturile de carne si preparate din pui au depasit importurile cu peste 20 de mii de tone.
Un roman consuma intr-un an aproximativ 60 de kilograme de carne, dintre care o treime este carne de pui.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰