Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Resturile de pui, din ce in ce mai cautate de romani

Spate de pui, oase si gat. Sunt resturi de pasare care au mare succes in randul romanilor. Pentru ca sunt foarte ieftine. Un kilogram costa cativa lei. De saracie, oamenii cumpara ceea ce pana acum trei ani ajungea la cosul de gunoi.

de Redactia Observator

la 23.05.2013 , 21:55

Ajunsi in fata rafturilor de cumparaturi, cei mai multi dintre romani aleg mancarea in functie de pret. Calitatea ramane, insa, pe locul doi. Asa se face ca preparatele ieftine din carne de pui au cele mai mari vanzari.

Cinci lei costa un kilogram de spate si aripi de pui, iar gatul nu depasesete patru lei kilogramul. Aceste produse, inainte de criza, erau trimise la distrus sau ajungeau hrana pentru animale.

Carnea de pui romanesc este foarte apreciata de straini. In ultimii anii cererea de pe piata internationala a crescut foarte mult. Asa se face ca anul trecut exporturile de carne si preparate din pui au depasit importurile cu peste 20 de mii de tone.

Vezi și

Un roman consuma intr-un an aproximativ 60 de kilograme de carne, dintre care o treime este carne de pui.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi fost vreodată victima unei înşelătorii pe WhatsApp?
Observator » Ştiri sociale » Resturile de pui, din ce in ce mai cautate de romani